Soția lui Mihail Gofman, supărată pe rude. Și-a acționat în judecată soacra și cumnatul

Soția fostului șef adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) din cadrul CNA, Mihail Gofman, Ludmila, și-a acționat în judecată soacra și sumnatul. Aceasta cere anularea unor acte și contracte, după ce soțul său a decedat la începutul anului curent, în urma unui accident de mașină. Despre Mihail Gofman presa a scris că mai multe bunuri a preferat să le treacă pe numele mamei și fratelui său.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 21 august 2024, 09:36   996
MG

Mihail Gofman a intrat în vizorul presei, fiind supranumit unul dintre cei mai bogați angajați ai CNA. Înainte de a fi demis, averea acestuia a făcut obiectul unor anchete interne, dar și ale presei. Gofman a fost eliberat din serviciu pe data de 16 aprilie 2014, de către directorul CNA de atunci, Viorel Chetrari, după care a făcut mai multe dezvăluiri în presă, scrie Anticorupție.MD.

Fostul șef adjunct al Serviciului prevenirea și combaterea spălării banilor a încercat pe cale judiciară să obțină repunerea sa în funcție în plină anchetă parlamentară privind dosarul Laundromat în care a fost el însuși vizat.

Comisia parlamentară a stabilit că Gofman ar fi acordat consultații unor persoane din sectorul bancar și, împreună cu Viorel Chetraru, fost șef al CNA, și Alexandru Stoianoglo, fost deputat și ulterior procuror general, a înaintat un amendament legislativ prin care a fost paralizată activitatea Serviciului prevenirea şi combaterea spălării banilor.

După ce a fost demis, Gofman a fugit din Moldova, dar a revenit mai târziu și a făcut o serie de dezvăluiri legate de dosarele care au marcat istoria recentă a Republicii Moldova.

În august 2016, într-un interviu acordat în exclusivitate portalului Anticoruptie.md, Mihail Gofman a dezvăluit ce se întâmpla cu ancheta penală din SUA în cazul furtului din sistemul bancar moldovenesc.

Fostul angajat CNA menționa ce forțe din afara Republicii Moldova ar fi fost implicate în acest jaf, ce legătură există între companiile rusești care au primit în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău și furtul din sistemul bancar moldovenesc, dar și care ar fi adevăratele motive pentru care sunt învinuiți foștii șefi de la BNM.

PulsMedia.MD amintește că fostul șef adjunct al Serviciului Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, a decedat pe patul de spital, în luna ianuarie curent, după ce a fost lovit de un automobil pe o stradă din municipiul Chișinău

Primarul de Hînceşti, cercetat pentru acapararea frauduloasă a terenurilor publice. Etapa la care se află dosarul

Primarul de Hînceşti, Alexandru Botnari, este cercetat în cadrul unui dosar privind acapararea ilegală a terenurilor publice. Dosarul a fost pornit în noiembrie 2022, conform Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale. Actualmente, acuzatorii așteaptă rezultatele expertizei judiciare, pentru a stabili valoarea loturilor vizate şi a estima prejudiciul cauzat.