Eugen Luchianiuc: O labă spală pe alta… sau cum Cojuhari cu Spînu nu s-au înțeles pe licitația de la Aeroport

„Toată istoria asta cu #licitațieAeroport e pusă pe pauză de către autorități. Nimeni nu mai pomenește nimic de rău. În presa guvernamentală și zgarde e liniște sau doar de bine. Le-au închis gura cu plicuri. Așa cum au încercat și cu mine, mai demult”, scrie bloggerul Eugen Luchianiuc.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 11 octombrie 2024, 10:09   160
AS

Dacă ei tac, sub presiunea rubletului de la #andreispînu noi putem să ne permitem să scriem ce credem și să confruntăm declarațiile celor responsabili de licitație. Și aici mă refer, în primul rând, la ministru și șeful Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari. Ieri, acesta din urmă a declarat următoarele:

Așadar, omul a spus că dacă până pe 22 octombrie, la 2 zile după ce Maia Sandu va mai lua un mandat, nu va depune nimeni altul documentele în afară de cei de la Lagardere, francezii vor fi numiți câștigători. Simplu și clar.

Așa se pare la prima vedere. Doar că, #andreispînu a declarat, în repetate rânduri, că o companie este prea puțin pentru licitație.

Ba chiar mai este și o declarație a ministrului din primul sezon al serialului , în care el spune că și două companii sunt puține pentru #licitațieAeroport:

Iese că laba stângă (în persoana lui Cojuhari) nu prea are idee ce face lana dreaptă (în persoana lui #andreispînu) sau pur și simplu ei încearcă să mai scoată ruble de la cei din Franța?

Și, dacă cumva nu credeți ceea ce a scris TV8, poftim și video cu declarația lui Cojuhari.

Și, totuși, am o nedumerire. Cât? Cât vor încasa ei după asta din profit? 2 sau 5 procente?