Vasile Popa și Gheorghe Josan numiți în funcții de conducere la SPPS

Vasile Popa și Gheorghe Josan au fost numiți în funcții de conducere a Serviciului Protecție și Pază de Stat, prin decrete semnate astăzi de către Președintele R.Moldova Maia Sandu.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 1 noiembrie 2023, 11:13   1679
SPPS

Astfel, Vasile Popa a fost numit în funcția de director al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, iar Gheorghe Josan în cea de director-adjucnt al SPPS.

Decretele intră în vigoare din momentul semnării.

Anterior, Maia Sandu l-a promovat pe Vasile Popa la gradul de colonel, iar ulterior l-a numit în funcția de director adjunct al SPPS, de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. În ianuarie 2023, directorul adjunct al SPPS Vasile Popa a fost promovat la gradul de general-maior.

Șefa statului a semnat un decret și cu privire la numirea lui Gheorghe Josanu în funcția de director adjunct al SPPS. Decretul la fel a fost semnat pe 1 noiembrie 2023.

Decretul de numire în funcție de director SPPS a lui Vasile Popa
Decretul de numire în funcția de director-adjucnt al SPPS al lui Gheorghe Josan

(VIDEO) Preotul din Ilenuța, Fălești, promovează mesaje anti-UE

În ciuda avertismentelor și sancțiunilor anterioare, anumite fețe bisericești afiliate Patriarhiei Moscovei din cadrul Mitropoliei Moldovei continuă să promoveze mesaje anti-UE, care amintesc de propaganda Kremlinului. Un exemplu recent vine din satul Ilenuța, raionul Fălești, unde preotul Ghenadii Țugui de la Biserica cu hramul „Sfântului Dumitru” a îmbinat slujba duminicală cu un discurs plin de minciună, pe 13 octombrie.

horosCOP - 14 octombrie 2024: Leii ar putea descoperi astăzi o idee mare, care la prima vedere pare să fie un caz complicat de rezolvat.

Conjuncția planetară de astăzi ar putea să aducă întorsături neașteptate în viața fiecărui semn zodiacal. Arhetipurile astrologice se trezesc, pregătite să facă față provocărilor. Ce secrete vor dezvălui astrele și cum vor influența ele deciziile pe care le veți lua? Horoscopul zilnic ar putea să vă ofere indicii prețioase pentru a naviga prin această zi plină de mister.

Prim-ministrul Dorin Recean, în vizită la Fălești: „ Am finalizat apeductul Prut-Fălești - un proiect mult așteptat de făleșteni”

Prim-ministrul Dorin Recean a întreprins duminică, 13 octombrie, o vizită în raionul Fălești. Șeful Executivului a discutat cu oamenii din localitățile vizitate și i-a asigurat că autoritățile vor continua să dezvolte țara. „Construim Europa aici, la noi acasă. Am finanțat lucrările de finalizare a sistemului de apeduct Prut-Fălești - un proiect mult așteptat de făleșteni”, a declarat Dorin Recean.