Români, arestați de două ori în aceeași zi, la granița dintre Germania și Austria

Trei tineri români au fost arestați la granița dintre Germania și Austria, după ce încercat să fure un microbuz, iar la scurt timp după eliberare au comis o nouă infracțiune și au fost prinși din nou de poliție.

publicat de Veronica Ciortan
luni, 14 octombrie 2024, 20:58   31
Români, arestați de două ori în aceeași zi, la granița dintre Germania și Austria

În primele ore ale dimineții de sâmbătă (12 octombrie), ofițerii de poliție federală au verificat trei tineri români pe A8, la punctul de trecere a frontierei Walserberg, care încercau să intre în Germania într-un microbuz vechi.

„În timpul controlului, șoferul emana un miros puternic de alcool. Ca urmare a unui test de alcoolemie, s-a constatat că a depășit limita de 0,5 la mie”, au declarat ofițerii. Aceasta a fost unul dintre motivele pentru care poliția din Piding a deschis dosar penal, scrie bgland24.de.

În timp ce faptele erau înregistrate, existau și indicii că microbuzul VW cu numere de înmatriculare germane ar fi putut fi furat. Geamul de la pasager era spart, iar între ocupanți și proprietar nu exista nicio legătură. După o scurtă investigație, ofițerii au reușit să afle cine este proprietarul microbuzului. Acesta locuia în Austria și credea că mașina sa se afla într-o parcare din afara orașului Innsbruck, unde o lăsase.

„Cei trei români au fost apoi arestați sub suspiciunea unui caz de furt de vehicul deosebit de grav și duși la poliția de frontieră din Piding. Proprietarul a putut recupera microbuzul VW, vizibil ușurat. După consultarea cu autoritățile austriece și cu biroul procurorului public german, cei trei români au fost lăsați să-și continue călătoria în jurul amiezii - fără microbuzul VW - după ce a fost întocmit raportul”, a explicat mai departe poliția.

La nici 30 de minute după eliberarea lor, cei trei au comis o altă infracțiune. Împreună, au furat mai multe doze de Red Bull, două perechi de ochelari de soare și o pălărie de la stația de benzină Piding Süd.

Proprietarul, care a observat comportamentul suspicios, i-a urmărit pe hoții români și a reușit să ofere poliției „o descriere foarte bună prin telefon”.

În sensul giratoriu de pe B20 în Piding, cei trei hoți fugari au fost opriți din nou de o patrulă a poliției de frontieră din Piding, arestați și aduși înapoi la secția de poliție.

„Echipa de investigare internă a GPI Piding investighează acum acest caz, în strânsă colaborare cu biroul procurorului public din Traunstein, sub suspiciunea de furt în bandă”, a fost evaluarea finală a poliției.

Sursa: adevărul.ro