Cinci site-uri care publică informații false în domeniul ce afectează securitatea națională, urmează a fi blocate

SIS a blocat 5 site-uri, ”care promovează informații false în domeniul ce afectează securitatea națională, în condițiile stării de urgență, aprobate prin Hotărârea Parlamentului Nr. 41/2022”.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 22 martie 2023, 13:08   49
SIS

Prin Ordinul Directorului SIS nr. 18 din 22 martie curent, lista surselor cu conținut online, care promovează informații false în domeniul ce afectează securitatea națională, în condițiile stării de urgență, aprobate prin Hotărârea Parlamentului Nr. 41/2022, a fost completată cu portalurile:

sputniknews. com;

md.sputniknews. com;

ro.sputniknews. com;

sputniknews.ru;

md.sputniknews.ru.

Ordinul ce conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca, în condițiile legii, imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate.

SIS

Alte trei instituții vor presta servicii în format digital

Serviciile oferite de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, Centrul Naţional de Acreditare MOLDAC și Institutul Naţional de Metrologie vor fi digitalizate. Cabinetul de miniștri, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, a votat adaptarea cadrului normativ pentru a permite digitalizarea serviciilor G2B.