O profesoară din Chișinău ar fi transmis mesaje propagandistice în timpul unei lecții

O profesoară de la un liceu din Chișinău ar fi transmis mai multe mesaje propagandistice în timpul unei lecții. Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat pe marginea acestui caz și a solicitat explicații de la instituția de învățământ.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 6 septembrie 2024, 16:00   1077
prof

„Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat referitor la cazul unei profesoare de la un liceu din capitală care ar fi transmis mai multe mesaje propagandistice în cadrul primei lecții a acestui an școlar. MEC informează că a solicitat explicații instituției de învățământ și direcției municipale educație care ar urma să inițieze o anchetă pe marginea acestui caz și să comunice despre rezultatele investigației”, transmite sursa citată, scrie Realitatea.MD.

De asemenea, ministerul anunță că va monitoriza acțiunile întreprinse la nivelul instituției de învățământ privind acest caz.

„MEC condamnă vehement orice comportament sau acțiune care instigă la ură și intoleranță”, relatează Ministerul Educației.

Viitorul european al R. Moldova, discutat în cadrul Congresului Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali

Peste 50 de aleși locali din toată țara au participat la cel de-al doilea Congres Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali, care s-a desfășurat sâmbătă la Chișinău. Aceștia au discutat despre consolidarea capacităților tinerilor lideri locali și rolul lor în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. La eveniment a participat și Prim-ministrul R.Moldova, D. Recean, care a salutat inițiativa tinerilor de a se implica activ în procesele decizionale la nivel local și național.