SUA: Poliţia îl caută pe suspectul unui atac armat care a făcut cinci răniţi în Kentucky

Poliţia s-a lansat în căutarea principalului suspect într-un atac armat care a rănit cinci persoane lângă o autostradă din Kentucky, au anunţat sâmbătă autorităţile din acest stat din sud-estul SUA, relatează AFP. Împuşcăturile au provocat şi un accident de maşină care a făcut şi alţi răniţi, potrivit primarului oraşului Londra din Kentucky, Randall Weddle, care nu a specificat numărul sau starea lor de sănătate.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 9 septembrie 2024, 18:32   84
ager

Focurile de armă nu par să fi fost trase la întâmplare, a declarat el pentru Louisville Courier Journal, un post de radio local care susţine că împuşcăturile au fost declanşate "de o altercaţie între două maşini".

Atacul a avut loc în comitatul Laurel, situat la aproximativ 145 de kilometri sud de oraşul Lexington, în Kentucky.

Atacatorul a deschis focul dintr-o zonă împădurită care se învecinează cu I-75, o mare arteră nord-sud care traversează jumătate din Statele Unite.

Au existat "mai multe răni grave", dar nu au fost confirmate decese, a relatat postul local de ştiri WYMT, citând biroul şerifului din comitatul Laurel.

Un bărbat de 32 de ani, Joseph Couch, este suspectat a fi autorul atacului. Biroul şerifului a precizat că suspectul părea "înarmat şi periculos" şi că autostrada a fost închisă traficului în ambele direcţii de circulaţie.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din statul Kentucky, Scottie Pennington, a declarat pentru Louisville Courier Journal că "nu are idee unde este (suspectul)".

Atacul survine după ce un adolescent de 14 ani a ucis patru persoane, doi elevi de vârsta lui şi doi profesori, deschizând focul miercuri la liceul său din Georgia, în sud-estul Statelor Unite.

Cu mai multe arme decât locuitori, Statele Unite au cea mai mare rată a mortalităţii prin arme de foc dintre toate ţările dezvoltate.

Atacurile cu armă sunt un flagel recurent pe care administraţiile succesive nu au reuşit până acum să-l controleze, mulţi americani fiind încă foarte ataşaţi de armele lor.

sursa: agerpres.ro

Coreea de Nord a lansat o amplă campanie de vaccinare, după patru ani în care și-a lăsat copiii expuși la boli mortale

Coreea de Nord a lansat cea mai mare campanie de vaccinare de la pandemia COVID-19 încoace, după o pauză în ceea ce privește imunizarea de rutină, care a lăsat copiii expuși la o multitudine de boli mortale și a crescut riscul izbucnirii unor epidemii. „Acesta este primul pas în restabilirea imunizării de rutină și în eliminarea decalajului care a lăsat copiii vulnerabili la boli care pot fi prevenite”, a declarat Roland Kupka, reprezentantul interimar al UNICEF al Coreei de Nord.

(VIDEO) Un cuplu acuzat că a ucis o adolescentă ca să îi fure bebelușul a fost achitat. Explicațiile judecătoarei care a luat decizia

Într-o zi rece de iarnă, în iunie 2002, o adolescentă cu dizabilități intelectuale a dispărut fără urmă din Riverina, New South Wales, scrie BBC. De atunci, misterul cu privire la ce s-a întâmplat cu Amber Haigh a captivat această vastă regiune agricolă din Australia, din cauza unei acuzații șocante: că tânăra de 19 ani a fost ucisă de tatăl bebelușului ei în vârstă de cinci luni și de soția acestuia, pentru a-i lua copilul.

(VIDEO)Cine este bărbatul suspectat că a vrut să-l asasineze pe Donald Trump

Suspectul reținut de poliția americană în posibila tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump este un bărbat din Florida, în vârstă de 58 de ani, care se pare că a călătorit în Ucraina după invazia Rusiei şi a devenit un susţinător al trimiterii de arme şi chiar de soldaţi americani pentru a ajuta Kievul, relatează publicația The Telegraph, potrivit News.ro.