Procuratura Anticorupție confirmă veridicitatea înregistrării audio de la ședința cu ofițerii și procurorii CNA

PulsMedia.MD a publicat o înregistrare audio cu șefa Procuraturii Anticorupție (PA) Veronica Dragalin cu ofițerii Centrului Național Anticorupție, în urma căreia aceștia au depus o plângere colectivă pe numele lui Dragalin prin care o acuză de intimidare.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 14 iunie 2023, 14:49   754
Veronica Dragalin

NM a solicitat o reacție de la reprezentanții PA cu privire la înregistrarea audio. Instituția a confirmat că „aceasta este replica Dnei Dragalin”.

Înregistrarea este autentică, este o porțiune a ședinței care a avut loc la 7 iunie 2023 la 9:00 cu întregul colectiv al Procuraturii Anticorupție în sala la etajul 5 din sediul CNA, unde nu au fost prezente persoane în afara colectivului PA”, au comunicat reprezentanții Procuraturii.

Discursul meu a fost înregistrat ilegal fără cunoștința mea. Eu încurajez această persoană sau persoane să publice întregul discurs. Nu am de ce mă teme pentru că eu, niciodată n-am spus ceva care nu sunt gata să spun și în public. Infractorii corupți au de ce se teme, pentru că noi avem înregistrări care demonstrează vinovăția lor”, a declarat în aceeași reacție pentru NM Veronica Dragalin.

CSJ reia examinarea recursului în dosarul Șor

Curtea Supremă de Justiție a stabilit pentru data de 17 octombrie ședința la care urmează să fie examinată admisibilitatea recursului depus de avocații lui Ilan Șor, condamnat de Curtea de Apel Chișinău la 15 ani de pușcărie. Din completul de judecată face parte și magistratul Vladislav Gribincea. Informațiile au fost precizate pentru IPN de către reprezentanții Direcției monitorizare și relații cu publicul din cadrul Curții.