Petru Rotaru participă la reuniunile de primăvară ale Grupului Băncii Mondiale și ale FMI

În perioada 15-20 aprilie curent, ministrul Finanțelor Petru Rotaru efectuează o vizită de lucru la Washington D.C., SUA, în cadrul căreia participă la ședințele de primăvară ale grupului Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional (FMI), împreună cu secretarul de stat al Ministerului, dl Ion Gumene și delegația Băncii Naționale a Moldovei.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 15 aprilie 2024, 15:04   19
MF

Delegația moldovenească va avea mai multe întrevederi cu oficiali ai Băncii Mondiale, FMI, Comisiei Europene, BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare, Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR), Trezoreriei SUA, și ai altor instituții.

Discuțiile vor viza evoluția și perspectivele economiei globale, promovarea politicilor financiare eficiente, a reformelor structurale, a măsurilor pentru asigurarea stabilității financiare și a rezilienței economice.

Ședințele de primăvară constituie o oportunitate importantă de realizare a schimbului de experiență și opinii ale diverselor țări în domeniile dezvoltării economice și stabilității financiare în contextul evoluțiilor regionale și globale curente, precum și pe termen lung.

Tudor Ulianovschi, de Ziua Drapelului R.Moldova: ,,Indiferent de etnie, limba vorbită sau religie, să prețuim cu sfințenie simbolul țării noastre, cele trei culori și Stema de Stat”

De Ziua Drapelului Republicii Moldova, ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a publicat o poză cu fiica sa, de la un turneu de tenis din Canada, în care a transmis sincere felicitări tuturor cetățenilor acestei țări, cu precădere campionilor, sportivilor, artiștilor, antrenorilor, dansatorilor, actorilor, jurnaliștilor, cercetătorilor și studenților care au purtat Drapelul Republicii Moldova peste hotarele țării.

Șefa statului a participat la ceremonia de onorare a Tricolorului

De Ziua Drapelului de Stat, Președinta Maia Sandu a participat, alături de Președintele Parlamentului și Prim-ministru, la ceremonia de onorare a Tricolorului din fața Guvernului. Evenimentul a fost înfrumusețat de cei peste 250 de copii din diferite coruri din țară, cărora, șefa statului le-a mulțumit pentru bucuria de a-i asculta.