NEWS ALERT

Femeia care și-a ucis copilul de 5 ani acum aproximativ o lună, la Căușeni, a murit subit

Femeia din Căușeni, care la mijlocul lunii septembrie și-a omorât băiatul de 5 ani, iar apoi a încercat să se sinucidă, a murit subit în instituția medicală în care urma să treacă expertiza psihiatrică.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 23 octombrie 2024, 09:22   544
Ambulanță

Violina Moraru, responsabilă pentru comunicarea din cadrul Procuraturii Generale, susține că după moartea copilului, a fost pornită urmărirea penală în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de omor intenționat și au fost dispuse expertizele necesare. 

„Pe parcursul efectuării urmăririi penale, în scopul constatării dacă învinuita a acționat cu discernământ, a apărut necesitatea dispunerii expertizei psihiatrice în privința acesteia. În acest scop, femeia a fost direcționată în cadrul Spitalului de Psihiatrie din Chișinău. La data de 15 octombrie învinuita a decedat subit în incinta instituției medicale”, a menționat Violina Moraru.

Potrivit medicului legist, semne de moarte violentă nu au fost depistate. Cauzele decesului se examinează în cadrul unui proces penal.

Amintim că la data de 16 septembrie, într-o localitate din raionul Căușeni, polițiștii au depistat corpul neînsuflețit al unui băiat de 5 ani. Mama copilului, în vârstă de 39 de ani, avea o plagă în regiunea gâtului. Ea a încercat să se sinucidă. S-a constatat că femeia suferea de o tulburare organică delirantă cu alură schizofrenică.

 Aceasta lua tratament, afectată de pierderea unui alt copil și a soțului. O fiică a femeii, după acest caz, a ajuns în grija rudelor.

NEWS ALERT // Grav accident, soldat cu decesul a două persoane, la Ialoveni

Acum o oră, Poliția din Ialoveni a fost sesizată despre producerea unui grav accident rutier pe traseul R-3, în apropiere localității Sociteni. Conform informațiilor preliminare, un automobil de marca Lada, condus de un șofer de 75 de ani, la un moment dat a ieșit pe contrasens tamponând frontal un Ford Transit la volanul căruia se afla un bărbat de 47 de ani.