Schema de escrocherie cu „ruda implicată în accident”. Patru persoane - pe banca acuzaților

Patru persoane au fost trimise pe banca acuzaților, fiind acuzați de escrocherie prin schema „ruda implicată în accident”. Potrivit PG, cei patru au vârste cuprinse între 27 și 38 de ani și fac parte dintr-o grupare criminală organizată.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 2 iulie 2024, 12:22   124
judecată

Conform datelor prezentate, indivizii contactau victimele prin intermediul unei femei care se prezenta ca fiind ruda victimei, spunându-i că a fost implicată într-un accident rutier cu urmări grave și că are nevoie urgent de mijloace bănești pentru a repara prejudiciul cauzat, în caz contrar va fi inițiată o cauză penală.

În continuare, pentru a reda un aspect real circumstanțelor relatate de făptuitori, convorbirile cu victimele erau preluate de către o altă persoană de gen feminin, care deja se prezenta, de cele mai multe ori ca reprezentat al Poliției sau ca avocat, comunicându-le victimelor despre necesitatea transmiterii mijloacelor bănești în mod de urgență, reiterând că în caz contrar va fi inițiată o cauză penală.

Ulterior, la solicitarea membrilor grupului criminal organizat, victima pregătea suma de bani solicitată sau de care dispunea aceasta și o transmitea altor membri ai grupului, care, în acest sens, se deplasau la domiciliile victimelor.

Astfel, au fost investigată activitatea infracțională a grupului criminal organizat în patru cazuri de escrocherie cu aplicarea acestei scheme, comise pe teritoriul a trei raioane din centrul R.Moldova, acțiuni care sau soldat cu cauzarea victimelor a unor prejudicii de aproximativ 300 000 lei.

Potrivit legii, faptele incriminate învinuiților se sancționează cu închisoare de până la 8 ani cu amendă în mărime de la 5000 la 9000 de unități convenționale (250 mii – 450 mii lei).


 

Indivizi din Orhei și Fălești, trimiși la răcoare pentru exploatarea sexuală a două minor de 15 și 16 ani, dintr-un Centru de plasament. Ar fi pretins că le sunt iubite

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță condamnarea la 15 și 16 ani închisoare a doi bărbați, pentru exploatarea sexuală în 2018, în Chișinău, a două adolescente dintr-un Centru de plasament temporar a copiilor în situație de risc.