NEWS ALERT

(FOTO) La un pas de tragedie. Un copac a fost cât pe ce să strivească un cuplu și copilul acestora în sectorul Botanica

Clipe de groază pentru un cuplu și copilul acestora, după ce un copac s-a prăbușit când aceștia s-au așezat pe o bancă. Incidentul a avut loc cu puțin timp în urmă, în jurul orei 17:16, pe strada Dacia, din sectorul Botanica al capitalei, susțin sursele PulsMedia.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 13 august 2024, 18:28   831
Puls Media

Potrivit surselor, doi soți  de 30 și respectiv 26 de ani, împreună cu copilul acestora s-ar fi așezat pe o bancă, când au observat că din spatele lor se prăbușește un coapc.

Din fericire, aceștia au reușit să se ferească în ultima clipă, iar copacul s-a prăbușit din plin peste banca pe care cei doi au stat.

La fața locului a intervenit și o ambulanță, însă familia s-a refuzat de ajutor medical pentru că nu au avut de suferit careva leziuni.  

Reprezentanții Primărirei municipiului Chișinău susțin că în ultima perioadă, ținând cont că au fost mai multe intemperii: ploi însoțite de vânturi, dar și mai multe săptămâni când au fost înregistrate temperaturi foarte înalte, mai mulți copaci au fost afectați. 

Din acest considerent sunt inițiate măsuri de curățare a arborilor în toate sectoarele Capitalei, aliniamentele stradale, curți, parcuri, alei și alte zone verzi.

Se propun a fi implementate și alte măsuri de intensificare a intervențiilor.

Mulți dintre copaci sunt bătrâni. Deși la prima vedere arată verzi și sănătoși, la fel au nevoie de inspectare și intervenție.

La un pas de tragedie. Un copac a fost cât pe ce să strivească un cuplu și copilul acestora în sectorul Botanica


Noi datorii pentru R.Moldova în cadrul Platformei de Parteneriat desfășurată la Chișinău: Mai împrumută 305,1 mln de euro

Republica Moldova a obținut un sprijin semnificativ în cadrul Platformei de Parteneriat pentru accelerarea modernizării țării, stimularea creșterii economice durabile, îmbunătățirea condițiilor de trai și adaptarea la schimbările climatice. În cadrul reuniunii de la Chișinău, au fost semnat, astăzi, noi acorduri de finanțare care vor sprijini investițiile în infrastructură și tranziția la economia verde și durabilă în beneficiul cetățenilor.