Profesorul de muzică, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru 23 de episoade de infracțiuni sexuale, a mai primit 4 ani de închisoare pentru pornografie infantilă

Luni, 22 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Edineț.

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 26 mai 2023, 09:38   623
Profesor de muzică

Astfel, potrivit sentinței, un profesor de 48 de ani, în perioada anilor 2021 – 2022, aflându-se in biroul său de serviciu dându-și seama de саrасtеrul prejudiciabil al acțiunilor sale, având dorința de satisfacere а necesităților sale sexuale, а înregistrat cu telefonul mobil, actul sexual întreținut cu o victimă minoră.

Aceleași fapte le-a săvârșit și în privința unei alte victime, înregistrând imagini nud cu aceasta.

Inculpatul a pledat nevinovat și a refuzat să depună declarații pe caz.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Judecătorul Alexei Paniș, candidat la CSM, nu a promovat evaluarea reluată

Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea reluată în privința judecătorului Alexei Paniș, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), din rândul candidaților judecători. Potrivit Comisiei, candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Decizia a fost transmisă astăzi candidatului și CSM, instituția responsabilă de organizarea concursului.

Primarul de Hînceşti, cercetat pentru acapararea frauduloasă a terenurilor publice. Etapa la care se află dosarul

Primarul de Hînceşti, Alexandru Botnari, este cercetat în cadrul unui dosar privind acapararea ilegală a terenurilor publice. Dosarul a fost pornit în noiembrie 2022, conform Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale. Actualmente, acuzatorii așteaptă rezultatele expertizei judiciare, pentru a stabili valoarea loturilor vizate şi a estima prejudiciul cauzat.