Membra Consiliului Uniunii Avocaților, reținută de CNA, a primit mandat de arest preventiv

Avocata Iana Lichii, din cadrul Baroului de Avocați Bălți și membră a Consiliului Uniunii Avocaților, care a fost reținută săptămâna curentă de către ofițerii CNA pentru trafic de influență, a fost escortată ieri în fața judecătorului de instrucție pentru a-i fi eliberat mandat de arest.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 2 februarie 2024, 14:55   972
Lichii

Astfel, conform deciziei magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, Iana Lichii a primit mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Amintim că Lichii, care este fiica avocatului Boris Lichii, membrul Comisiei de Licențiere a Uniunii Avocaților, fost reținută săptămâna aceasta de către ofițerii CNA, după ce a fost denunțată de către colega sa, Cătălina Galușca.

Cine sunt avocatele luate la puricat de CNA. Cea reținută face parte din Consiliul Uniunii Avocaților

Gălușca ar fi declarat că Lichii ar fi pretins și primit 1000 de euro pentru a convinge prin terțe persoane o magistrată  ca să modifice măsura în privința fiului lui Gălușca, arestat în alt dosar, în una non-privativă de libertate.

Aici este de menționat că până în prezent, Uniunea Avocaților din R.Moldova nu a venit cu o reacție cu referire la acest caz.

Bărbat condamnat pentru că a urcat beat la volanul unui tractor, a luat un pasager în remorcă, iar după ce ultimul a căzut, l-a strivit cu roata remorcii

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost condamnat la 6 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport pentru comiterea infracțiunii de „încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane, comisă în stare de ebrietate”.

Un bărbat a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru omorul concubinei

Procuratura raionului Strășeni anunță că, la 30 aprilie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central, pe o cauză penală de învinuire a unui bărbat, în comiterea omorului concubinei. Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.