Alte trei instituții vor presta servicii în format digital

Serviciile oferite de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, Centrul Naţional de Acreditare MOLDAC și Institutul Naţional de Metrologie vor fi digitalizate. Cabinetul de miniștri, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, a votat adaptarea cadrului normativ pentru a permite digitalizarea serviciilor G2B.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 17 ianuarie 2024, 16:05   24
digitalizare

Această inițiativă se înscrie în planul mai larg de digitalizare a 75% din serviciile G2B până la sfârșitul anului 2024 și a 100% din serviciile publice (G2B și G2C) până în 2030.

Proiectul se bazează pe Strategia de transformare digitală a Republicii Moldova și Planul Național „Construim Moldova Europeană". Prin susținerea acestui proiect, Guvernul Republicii Moldova își propune să accelereze transformarea digitală și să îmbunătățească experiența antreprenorială în interacțiunea cu serviciile statului.

Dispare încă un sedan: Volvo oprește producția modelului S60

SUV-urile au câștigat foarte multă cotă de piață în ultimii ani, iar sedanurile și break-urile par a fi uitate de clienți. O nouă victimă acestui trend este Volvo S60. Gama Volvo trece printr-o transformare, dat fiind faptul că producătorul suedez vrea să facă trecerea la mașini electrice cât mai repede. În portofoliul său găsim deja modele precum EX30, EX40 sau EX90, urmașul electric al popularului XC90.