Alte trei instituții vor presta servicii în format digital

Serviciile oferite de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, Centrul Naţional de Acreditare MOLDAC și Institutul Naţional de Metrologie vor fi digitalizate. Cabinetul de miniștri, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, a votat adaptarea cadrului normativ pentru a permite digitalizarea serviciilor G2B.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 17 ianuarie 2024, 16:05   16
digitalizare

Această inițiativă se înscrie în planul mai larg de digitalizare a 75% din serviciile G2B până la sfârșitul anului 2024 și a 100% din serviciile publice (G2B și G2C) până în 2030.

Proiectul se bazează pe Strategia de transformare digitală a Republicii Moldova și Planul Național „Construim Moldova Europeană". Prin susținerea acestui proiect, Guvernul Republicii Moldova își propune să accelereze transformarea digitală și să îmbunătățească experiența antreprenorială în interacțiunea cu serviciile statului.

Invenția unui moldovean: Acoperiș inteligent care generează lumină, căldură și asigură consum redus de apă

Resursele naturale sunt din ce în ce mai rațional valorificate, atât la nivel internațional, cât și la noi în țară. Un exemplu în acest sens este sistemul inovator construit de Alexandru Calarașan, care poate asigura întreaga locuință cu energie electrică, termică și apă, la prețuri minime. „ENERGOFAG", tehnologia inovatoare unică în Moldova, care conectează mai multe surse de energie, a fost recunoscută la Gala „Moldova Eco Energetică 2023".