IGP: Poliția a inițiat procedurile de ridicare a informațiilor cu privire la toți moldovenii conectați cu sistemul PSB

Poliția informează că, în baza încheierii instanței de judecată, a inițiat procedurile de ridicare a informațiilor actualizate până la ziua de astăzi, inclusiv cea de după 3 octombrie, cu privire la toți utilizatorii din Republica Moldova conectați cu sistemul PSB, primind mijloace bănești din partea grupului criminal ȘOR.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 22 octombrie 2024, 18:46   455
IGP

„Transferurile erau operate prin Promsvyazbank (bancă din Federația Rusă aflată sub sancțiuni internaționale pentru oferirea de sprijin armatei ruse în războiul din Ucraina), banii fiind oferiți în schimbul voturilor sau a opțiunii “NU” la referendum. În baza acestor informații este cunoscută identitatea tuturor persoanelor vizate, care au beneficiat de surse bănești din partea băncii din Federația Rusă, pentru a exclude operarea cu bani cash și, respectiv, limitarea informațiilor pe care ar fi putut să le obțină Poliția”, se arată într-un comunicat al IGP.

Poliția precizează, acceptarea banilor în schimbul voturilor este calificată drept corupere pasivă, iar persoanele vizate în anchetă sunt pasibile de amendă de până la 37 500 de lei. 

În contex IGP informeazî că, cei care cooperează cu ancheta și oferă informații vor fi scutiți de la plata amenzilor, conform legii.

Alertă falsă cu bombă într-un centru comercial din Chișinău

Alertă falsă cu bombă într-un centru comercial din capitală. Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție din municipiul Chișinău, Natalia Stati, oamenii legii au fost sesizați în această seară în jurul orei 17:20. precum că un obiect explozibil este amplasat în incinta clădirii. Mesajul despre alertă a fost trimis pe adresa electronică.