„Pistolar” de 15 ani, filmat în timp ce trăgea cu arma pe o stradă din România, în septembrie

Poliţiştii au reuşit să-l identifice şi îl cercetează pe „pistolarul” care a fost filmat, în septembrie, trăgând cu arma în Sectorul 5 din București, în timp ce se plimba cu maşina. Este vorba despre un minor în vârstă de 15 ani.

publicat de Veronica Ciortan
marți, 22 octombrie 2024, 21:47   6
Pistolar de 15 ani în București

După ce în luna septembrie poliţiştii bucureşteni au fost sesizaţi cu privire la o filmare care circula în mediul online şi în care se vedea cum o persoană scoate mâna pe geamul unei maşini şi trage câteva focuri de pistol pe o stradă din Capitală, a fost deschisă o anchetă pentru identificarea celui în cauză, dar şi a celui care conducea autoturismul.

„Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase a fost sesizat, prin poșta electronică, cu privire la faptul că pe o platformă online este postat un videoclip, în care se observă cum dintr-un autoturism, o persoană aflată în dreapta șoferului ar executa focuri de armă, în Sectorul 5”, a transmis Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB), marţi, printr-un comunicat de presă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că persoana din filmare este un adolescent de doar 15 ani. Astfel, marţi, 22 octombrie, polițiștii din Capitală au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, iar persoanele vizate de anchetă au fost duse la audieri.

„Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei”, a mai transmis DGPMB în comunicatul emis în cursul acestei zile.

Sursa: adevărul.ro