Resturi de dronă rusești au fost găsite de Armată în Delta Dunării

Militarii români au descoperit, vineri, în Delta Dunării resturi de drone rusești folosite în confictul din Ucraina. Cel mai probabil este vorba de atacul rusesc masiv de miercurea trecută. Autorităţile anunţă că resturile sunt într-o zonă extravilană şi vor fi expertizate.

publicat de Veronica Ciortan
vineri, 4 octombrie 2024, 20:20   10
drone

„Poliţia de Frontieră a informat Ministerul Apărării Naţionale, în dimineaţa zilei de vineri, 4 octombrie, cu privire la existenţa unor fragmente de dronă în zona canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluenţa cu braţul Sf. Gheorghe. 

O echipă de specialişti din MApN, Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul Afacerilor Interne a cercetat, în cursul acestei zile, perimetrul indicat, de unde a ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească, urmând ca acestea sa fie expertizate, conform procedurilor legale”, a transmis, vineri seară, Ministerul Apărării. 

Sursa citată a precizat că zona cercetată se află într-un spaţiu extravilan, nefiind afectate elemente de infrastructură. „Ministerul Apărării Naţionale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional”, a mai transmis instituţia. 

Până acum cel puțin 17 drone au fost detectate în România, fie că vorbim de drone care au survolat spațiul aerian și apoi s-au întors în Ucraina sau drone care s-au prăbușit pe teritoriul românesc.

digi24.ro