Un băiat eminent a spart site-ul lui Vladimir Voronin și a scurs bacul Maiei Sandu. Acum, e umorist la Standupovka

Ion Chirtoacă este cunoscut spațiului public ca adept al umorului negru de la Standupovka. Recent, a fost la un monolog pentru canalul de YouTube al jurnalistului Dorin Galben și a dezvăluit sursa glumelor sale, tragică de altfel. Fiind un elev eminent, a recunoscut că a spart cândva cu o echipă de băieți site-ul PCRM și a scurs mai multe examene de Bacalaureat, pe vremea în care actuala președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu, deținea funcția de ministră a Educației.

publicat de Veronica Ciortan
vineri, 4 octombrie 2024, 20:29   604
Ion Chirtoacă

Părinții îi spuneau că dacă va învăța bine, îi vor cumpăra calculator, doar că venea iarna și lemnele de foc erau mai vitale decât promisiunea făcută copilului. După ce a absolvit clasa a 9-a, a mers la Moscova, Rusia, unde a lucrat la construcții și și-a făcut bani de un calculator. Revenit în țară, și l-a ales pe cel mai performant, scrie Realitatea.MD.

„Noi am spart o dată site-ul comuniștilor. Unul dintre noi, foarte genial, a șters numele lui Vladimir Voronin și a scris numele său, și la vicepreședintele partidului l-a scris pe cel al unui profesor de fizică de la noi. S-a dat știrea în presă, el a fost arestat de SIS, pentru că spărgea site-uri. Făcea whitehacking. Depista problemele de securitate și întreba dacă vor să lucreze la ei. El era student la UTM, au mers la el acasă, i-au luat toate calculatoarele. A fost exmatriculat. Eu eram destul de cunoscut pentru absolvenții din anii 2013-2014 sub identitatea de BAC.md. Eu credeam că fac un lucru bun. Maia Sandu era ministru al Educației și a susținut o conferință de presă. Erau și băieții de la SIS care spuneau că în 24 de ore sunt la mine acasă”, a povestit el.

Distracția s-a încheiat, atunci când pe bune s-a dat de gol cu mai multe identități cu care opera pe Internet. Un prieten l-a avertizat că poliția din Anii Noi e pe urmele lui, la care el a șters toate probele și a distrus hard diskul pentru a scăpa.

Ion Chirtoacă provine dintr-o familie în care a fost victimă a tatălui dependent de alcool și a violenței domestice. A mai crescut cu o soră și cu o mamă plecată peste hotare ca să le asigure traiul. Tot el a fost cel care și-a găsit tatăl spânzurat în casă. La un moment dat, în viață, a avut și el gânduri de suicid.