(VIDEO) Pasager de pe ruta Odessa-Chișinău, prins de INI și PCCOCS cu „fundul ticsit” cu droguri de aproximativ 1 mln de lei

Un bărbat de 50 ani din mun. Chișinău a fost arestat pentru 30 de zile, fiind învinuit de contrabandă cu droguri, anunță IGP.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 12 februarie 2024, 14:32   1695
IGP

„Suspectul a fost reținut în timp ce se deplasa cu un microbuz de pe ruta Odessa-Chișinău. Acesta a ascuns drogurile de tip sintetic în rect. Substanțele narcotice, o masă solidă sub formă de pietre cristalizate asemănătoare cu Metadona, erau ascunse în prezervative”, se arată în comunicatul IGP.

Pe piața neagră acestea valorează aproximativ un milion de lei. Bărbatul este anterior condamnat pentru infracțiuni similare.  


Cazul a fost documentat de ofițerii Direcției investigații „Centru” și cei de urmărire penală ai INI, în comun cu procurorii PCCOCS.

Bărbatul este cercetat pentru contrabandă, păstrarea și comercializarea drogurilor, iar conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

(VIDEO) Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, reținuți în F.Rusă și extrădați în R.Moldova

Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, au fost reținuți în Federația Rusă și extrădați în Republica Moldova. Unul dintre ei, cu vârsta de 48 de ani, din Chișinău, era anunțat în căutare națională și internațională din anul 2022 și condamnat la 13 ani de închisoare pentru vătămarea intenționată gravă a integrităţii corporale care a provocat decesul victimei.