Drona rusă căzută, la Vulcănești. IGP: A fost găsită încărcătura de circa 50 de kg de substanță explozivă

În contextul cercetării aprofundate la locul unde au fost depistate piese componente ale unei drone de tip Shahed, colegii noștri din cadrul Secției tehnico- explozive a Poliției au depistat partea de luptă a acesteia care conținea circa 50 de kg de substanță explozivă, scrie IGP.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 12 februarie 2024, 12:12   496
dronă

Polițiștii au asigurat dezamorsarea și strângerea tuturor părților componente ale rămășițelor dronei, iar în următoarele ore vor asigura  în condiții sigure detonarea încărcăturii explozive depistate.

Precizăm că, din momentul depistării acestor fragmente și până la finalizarea cercetării la fața locului, tot perimetrul a fost securizat și asigurată siguranța publică.

(VIDEO) Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, reținuți în F.Rusă și extrădați în R.Moldova

Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, au fost reținuți în Federația Rusă și extrădați în Republica Moldova. Unul dintre ei, cu vârsta de 48 de ani, din Chișinău, era anunțat în căutare națională și internațională din anul 2022 și condamnat la 13 ani de închisoare pentru vătămarea intenționată gravă a integrităţii corporale care a provocat decesul victimei.