Pedeapsă de 16 ani de închisoare pentru doi bărbați care și-au omorât cu cruzime amicul de pahar

Ieri, la data de 15 noiembrie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central, pe o cauză penală de învinuire a doi bărbați de 30 și, respectiv, 33 de ani în comiterea omorului intenționat, săvârșit cu deosebită cruzime.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 16 noiembrie 2023, 10:17   367
image

Instanța le-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii din cadrul Procuraturii raionului Strășeni, inculpații, la data de 26 ianuarie 2023, în jurul orei 23:00, fiind împreună în locuința victimei care s-a dovedit a fi un bărbat din raionul Strășeni, consumând băuturi alcoolice, în urma unui conflict iscat cu amicul de pahar, i-au aplicat ultimului multiple lovituri cu pumnii în diferite regiuni ale corpului, după care, în timp ce victima se afla imobilizată la sol, au recurs la acțiuni pline de cruzime, lovind-o repetat cu o lopată.

Ulterior, unul din inculpați a luat din cameră un cuțit fără mâner și l-a înfipt în capul victimei.

În cursul procesului ambii inculpați au pledat nevinovați.

Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpaților, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Bărbat condamnat la 14 ani de închisoare pentru tentativă de omor și huliganism agravat

A fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Edineț. Astfel, potrivit sentinței, un bărbat de 55 de ani, a fost recunoscut vinovat de tentativă de omor și huliganism agravat, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 14 ani cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.