Pedeapsă de 16 ani de închisoare pentru doi bărbați care și-au omorât cu cruzime amicul de pahar

Ieri, la data de 15 noiembrie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central, pe o cauză penală de învinuire a doi bărbați de 30 și, respectiv, 33 de ani în comiterea omorului intenționat, săvârșit cu deosebită cruzime.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 16 noiembrie 2023, 10:17   394
pahar

Instanța le-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii din cadrul Procuraturii raionului Strășeni, inculpații, la data de 26 ianuarie 2023, în jurul orei 23:00, fiind împreună în locuința victimei care s-a dovedit a fi un bărbat din raionul Strășeni, consumând băuturi alcoolice, în urma unui conflict iscat cu amicul de pahar, i-au aplicat ultimului multiple lovituri cu pumnii în diferite regiuni ale corpului, după care, în timp ce victima se afla imobilizată la sol, au recurs la acțiuni pline de cruzime, lovind-o repetat cu o lopată.

Ulterior, unul din inculpați a luat din cameră un cuțit fără mâner și l-a înfipt în capul victimei.

În cursul procesului ambii inculpați au pledat nevinovați.

Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpaților, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Cei patru vameși de la Leușeni reținuți de CNA, trimiși acasă din izolator

Centrul Național Anticorupție raportează noi descinderi în dosare de corupție, soldate cu reținerea a patru angajați vamali și cercetarea a doi bărbați, suspectați de pretindere și acceptare de remunerații ilicite într-un caz de trafic de influență. Astfel, în urma investigațiilor întreprinse de CNA, patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți, iar ulterior plasați în arest la domiciliu de către instanța de judecată – decizie care urmează a fi contestată de procurori.