Tânăr ucrainean prorus, arestat la Roissy după ce a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat în camera de hotel

Un ucrainean prorus în vârstă de 26 de ani a fost arestat miercuri după ce a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat (IED) în camera de hotel, relatează Le Figaro.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 5 iunie 2024, 21:24   47
News

El a fost reţinut marţi seara în timpul spitalizării.

Tânărul s-a rănit în timp ce manipula un IED pe bază de TATP - un exploziv artizanal extrem de instabil.

Jandarmii care l-au reţinut au găsit în camera de hotel în care era cazat elemente în vederea confecţionării unui dispozitiv exploziv improvixat.

Tânărul este audiat de către DGSI, iar Parchetul Naţional antiterorist (PNAT) urmeză să se exprime.

Una dintre ipoteze este că acest tânăr ucrainean prorus a vrut să atace mărfuri destinate Ucrainei, care urmau să fie trimise de pe Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle.

sursa: news.ro

(VIDEO) Cea mai mare organizație de trafic de droguri pe mare din lume a fost distrusă de Europol

Poliția Națională spaniolă a dezmembrat cea mai mare organizație „narco-navală” din lume, care a operat între America de Sud și Europa. În total, 50 de persoane au fost arestate și au fost efectuate 47 de percheziții în Spania și în alte șapte țări: Norvegia, Bulgaria, Regatul Unit, Panama, Trinidad și Tobago, Portugalia și Columbia, scrie site-ul televiziunii spaniole RTVE.

Băsescu: România nu poate ajuta R.Moldova cu trupe în teritoriu. „Să renunțe la neutralitate sau să se unească cu România”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat la Digi24 că România nu poate ajuta Moldova cu trupe dacă nu renunță la statutul de neutralitate. O altă soluție propusă de Băsescu ar fi unirea cu România pentru aderarea la NATO și la Uniunea Europeană. Deși Moldova este un stat neutru, se confruntă cu un război hibrid al Rusiei împotriva conducerii de la Chișinău.