Un bărbat s-a înecat într-un lac lac din Ungheni

Un bărbat de 40 ani și-a pierdut viața în timpului scăldatului în lacul din preajma satului Zagarancea, raionul Ungheni. Conform informațiilor prezentate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), cazul a fost înregistrat luni, 1 iulie curent.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 2 iulie 2024, 10:07   89
înec

Bărbatul a intrat în apă și nu a mai ieșit la suprafață, iar la scurt timp a fost nevoie de intervenția scafandrierilor.

„La fața locului ai intervenit scafandrierii din cadrul Unității salvatori și pompieri Ungheni, care în urma lucrărilor de căutare efectuate au depistat și au extras la mal corpul neînsuflețit al unui bărbat în vârstă de 40 de ani. Circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de organele de resort”, se arată într-un comunicat emis de IGSU.

În acest context, salvatorii îndeamnă repetat populația să respecte cu prudență maximă regulile de siguranță în timpul scăldatului și aflării pe malurile bazinelor acvatice.

IGSU avertizează cetățenii că scăldatul în perioada caniculară trebuie să fie evitat din cauză că persoana, care intră în apa după expunerea îndelungată la razele solare, poate suferi un șoc termic cu consecințe fatale.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2024, 30 de persoane, inclusiv 5 minori și-au pierdut viața în apa râurilor și bazinelor acvatice din țară.