Tânăr din Bălți, condamnat pentru 28 de furturi din copilărie

Procuratura municipiului Chișinău a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 9 iulie 2024, 10:15   378
judecată

Astfel, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr de 19 ani, originar din mun. Bălți, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 28 de episoade de furt, stabilindu-i-se o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani, cu executare în penitenciar de tip semiînchis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii de la Chișinău i-au înaintat învinuirea pe faptul că, în perioada lunilor august – decembrie 2022, inculpatul a comis mai multe furturi pe teritoriul capitalei, prin spargere, preponderent din magazine și automobile. Acesta sustrăgea bani, telefoane mobile și alte bunuri. Părților vătămate le-a fost cauzat un prejudiciu material total de peste 300 000 lei.

Acesta și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate, cauza în privința acestuia fiind examinată în procedură simplificată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

Cei patru vameși de la Leușeni reținuți de CNA, trimiși acasă din izolator

Centrul Național Anticorupție raportează noi descinderi în dosare de corupție, soldate cu reținerea a patru angajați vamali și cercetarea a doi bărbați, suspectați de pretindere și acceptare de remunerații ilicite într-un caz de trafic de influență. Astfel, în urma investigațiilor întreprinse de CNA, patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți, iar ulterior plasați în arest la domiciliu de către instanța de judecată – decizie care urmează a fi contestată de procurori.