Procuratura Anticorupție oferă noi detalii în cazul celor doi judecători reținuți de CNA

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Bălți, vor examina astăzi, 16 noiembrie 2023, demersurile cu privire la aplicarea măsurilor preventive în privința judecătorilor reținuți la data de 14 noiembrie 2023, ședința fiind fixată pentru ora 14:00.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 16 noiembrie 2023, 10:49   209
judecatori

Procurorii au solicitat în privința unui judecător aplicarea arestului preventiv, acestuia fiindu-i înaintată învinuirea pentru comiterea a trei capete de acuzare de trafic de influență și un capăt de acuzare de corupere pasivă, iar în privința celui de-al doilea magistrat – arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, fiindu-i înaintată învinuirea pe un capăt de acuzare de trafic de influență.

Amintim că, celor patru magistrați vizați într-o cauză penală privind comiterea infracțiunii de corupere pasivă și trafic de influență, le-a fost adusă la cunoștință ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit.

Cu referire la perchezițiile efectuate pe parcursul zilei de 14 noiembrie 2023, în birourile de serviciu, domiciliile și automobilele bănuiților, PA a ridicat obiecte ce au relevanță pentru cauza penală.

Cei patru vameși de la Leușeni reținuți de CNA, trimiși acasă din izolator

Centrul Național Anticorupție raportează noi descinderi în dosare de corupție, soldate cu reținerea a patru angajați vamali și cercetarea a doi bărbați, suspectați de pretindere și acceptare de remunerații ilicite într-un caz de trafic de influență. Astfel, în urma investigațiilor întreprinse de CNA, patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți, iar ulterior plasați în arest la domiciliu de către instanța de judecată – decizie care urmează a fi contestată de procurori.