Procuratura Anticorupție oferă noi detalii în cazul celor doi judecători reținuți de CNA

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Bălți, vor examina astăzi, 16 noiembrie 2023, demersurile cu privire la aplicarea măsurilor preventive în privința judecătorilor reținuți la data de 14 noiembrie 2023, ședința fiind fixată pentru ora 14:00.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 16 noiembrie 2023, 10:49   178
image

Procurorii au solicitat în privința unui judecător aplicarea arestului preventiv, acestuia fiindu-i înaintată învinuirea pentru comiterea a trei capete de acuzare de trafic de influență și un capăt de acuzare de corupere pasivă, iar în privința celui de-al doilea magistrat – arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, fiindu-i înaintată învinuirea pe un capăt de acuzare de trafic de influență.

Amintim că, celor patru magistrați vizați într-o cauză penală privind comiterea infracțiunii de corupere pasivă și trafic de influență, le-a fost adusă la cunoștință ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit.

Cu referire la perchezițiile efectuate pe parcursul zilei de 14 noiembrie 2023, în birourile de serviciu, domiciliile și automobilele bănuiților, PA a ridicat obiecte ce au relevanță pentru cauza penală.

Bărbat condamnat la 14 ani de închisoare pentru tentativă de omor și huliganism agravat

A fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Edineț. Astfel, potrivit sentinței, un bărbat de 55 de ani, a fost recunoscut vinovat de tentativă de omor și huliganism agravat, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 14 ani cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.