Maia Sandu, la întâlnirea cu alegătorii din Ialoveni: „Pas cu pas obținem victorii care, luate împreună, înseamnă salturi uriașe în dezvoltarea țării noastre”

Locuitorii orașului Ialoveni susțin proiectul de integrare europeană și își doresc ca R. Moldova să nu rateze această șansă istorică, a declarat președintele Maia Sandu, în urma unei vizite în teritoriu. Șeful statului a precizat că aderarea statului nostru la UE este necesară pentru a asigura pacea și modernizarea localităților.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 6 septembrie 2024, 21:58   156
Puls

În ultimii ani, prin programul „Satul European” au fost investite 7 milioane de lei în construcția rețelei centralizate de canalizare a orașului și sunt alocate încă 10 milioane prin cea de-a doua etapă a programului. Tot prin „Satul European” s-a construit terenul de fotbal din sectorul Albeni, în sumă de 450 de mii de lei. Pas cu pas obținem victorii care, luate împreună, înseamnă salturi uriașe în dezvoltarea țării noastre”, susține Maia Sandu.

Tot astăzi Maia Sandu s-a întâlnit cu elevii de la  Liceul Teoretic „Ion Pelivan” din comuna Răzeni, una dintre cele 35 de instituții din țară selectate pentru investiții prin programul Școli Model. 

Maia Sandu a discutat și cu primarii și autoritățile locale din raionul Ialoveni despre proiectele de dezvoltare locală și despre cum pot fi îmbunătățite condițiile de trai ale cetățenilor.

 „Prin programul „Satul European”, în raion, au fost finanțate proiecte în valoare de 100 de milioane de lei, care înseamnă rețele de apă și canalizare, grădinițe și școli renovate, case de cultură reparate, sporirea accesului la servicii medicale, terenuri sportive, proiecte de eficiență energetică. Pentru următoarea etapă a programului, sunt aprobate 21 de proiecte în valoare de 128 de milioane de lei. Împreună putem transforma localitățile noastre”, ar fi declarat Maia Sandu fiind citată într-un comunicat al instituției Prezidențiale

Usatîi: „Escrocii de la putere au pus la cale o nouă schema pentru care plătesc cetățenii noștri!”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, candidat la funcția de Președinte al R.Moldova, susține că autoritățile au majorat tariful pentru transportul gazelor cu 266%, iar acest lucru va afecta direct consumatorul final. În prezent, în Moldova avem cel mai scump tranzit de gaze de pe întreg continentul European. Prețul pentru tranzitul gazelor la noi este de aproximativ 40 de dolari pentru o mie de metri cubi.