Primăria mun. Chișinău anunță pentru mâine noi restricții în anumite locuri publice

Primăria Chișinău informează că marți, 17 septembrie, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 16 septembrie 2024, 16:21   577
PMAN

Măsura este luată de poliție, în contextul desfășurării celei de-a V-a ediții a Conferinței ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Moldova (MPP), la care vor participa demnitari străini, ambasadori acreditați și alți Înalți Oaspeți din 38 de țări și 20 de organizații internaționale, care vor vizita instituțiile de stat ale Republicii Moldova. 

În aceste condiții, marți, 17 septembrie 2024, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri din municipiul Chișinău, din centrul orașului și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău, inclusiv desfășurarea manifestărilor în masă, lucrărilor de reparație a drumurilor/a rețelelor electrice/termice, apeduct/canalizare și tăiere a arborilor, în perimetrul străzilor pe unde se va deplasa coloana oficială. 

Excepție de la restricțiile indicate mai sus sunt manifestările social-culturale, menționate în declarațiile prealabile, depuse la Primăria Municipiului Chișinău în perioada vizată.   

Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

(VIDEO) Moldovenii – cu sufletul la gură pentru fetița care a scăpat din mâinile mamei care l-a ucis pe fratele mai mic

Mama care și-a ucis fiul de 5 ani ar fi încercat să-și omoare și fiica mai mare, de 11 ani. Dezvăluirile au fost făcute de o rudă a familiei pe rețelele sociale. Este vorba de Andreea cunoscută pe TikTok, unde este urmărită de o comunitate de peste 50 de mii de utilizatori ai platformei și care se prezintă în calitate de consultant pe Internet, telecomunicații, energie și finanțe.

(VIDEO) Să nu le fie simplu forțelor noi să întoarcă procesul. Stamate, despre necesitatea desfășurării referendumului UE

Referendumul constituțional privind aderarea Republicii Moldova la UE este necesar pentru situația în care vor veni alte forțe la guvernare care, dacă nu vor fi proeuropene, să nu poată așa de simplu să întoarcă procesul. Aceasta este opinia și explicația deputatei PAS Olesea Stamate, membra Comisiei juridice, numiri şi imunităţi în Parlament, exprimată la emisiunea „Puterea A Patra” de la N4, ediția de miercuri seara, 18 septembrie curent.