Un „sinucigaș” din Cahul s-a ales cu ore de muncă în folosul comunității, după ce a atacat polițiștii care l-au împiedicat să-și pună capăt zilelor

Un bărbat din raionul Cahul a fost condamnat la pedeapsă sub formă de 176 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, după ce acum patru ani a atacat un polițist. Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Cahul.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 10 iulie 2024, 20:50   221
poliția

Potrivit materialelor dosarului, totul s-a produs în noaptea spre 12 mai 2020, când individul se afla acasă în stare de ebrietate. La un moment dat, acesta a decis să-și taie venele, însă a intervenit mama acestuia care a alertat de urgență autoritățile. Imediat, pe adresa indicată s-a deplasat un echipaj al Poliției și ambulanța.

După ce a observat polițiștii, condamnatul i-a insultat, după care i-a aplicat unui angajat al organelor de drept o lovitură în piept. La scurt timp, individul a fost încătușat.

Fiind audiat, bărbatul și-a recunoscut vina. Acesta a precizat că a decis să-și pună capăt zilelor din cauza unor probleme în familie.

Cei patru vameși de la Leușeni reținuți de CNA, trimiși acasă din izolator

Centrul Național Anticorupție raportează noi descinderi în dosare de corupție, soldate cu reținerea a patru angajați vamali și cercetarea a doi bărbați, suspectați de pretindere și acceptare de remunerații ilicite într-un caz de trafic de influență. Astfel, în urma investigațiilor întreprinse de CNA, patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți, iar ulterior plasați în arest la domiciliu de către instanța de judecată – decizie care urmează a fi contestată de procurori.