O polițistă din România a sărit pe geam ca să scape de mascați și a sunat o amică: „Vino și ia-mă! Să nu mă ridice"

Una dintre polițistele locale arestate în dosarul șpăgilor de la sectorul 1 a sărit pe geam, în ploaie, când a văzut că polițiștii și procurorii au început perchezițiile, arată stenogramele din dosar. Ea și-a sunat o prietenă și a rugat-o insistent să vină să o ia, ca să se meargă acasă să se schimbe și apoi să se predea, se mai arată în referatul de arestare.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 6 iunie 2024, 13:53   134

Stenogramele depuse la dosar descriu momentul în care mascații au ajuns la Poliția Locală a Sectorului 1 în acest doar de corupție instrumentat de DNA și DGA.

 Discuția dintre polițistă și o prietenă:

 Polițistă: Vino repede în Otopeni! Vino și ia-mă! 

Prietenă: De ce? 

Polițistă: Că eu sunt în stradă.... că mă ridică! Vino și ia-mă și pe mine! Să mă schimb, să mă duc eu de bunăvoie, să nu mă ia așa. Că sunt în ploaie afară. 

Prietenă: Cum? 

Polițistă: Te rog! 

Prietenă: Cine să te ia? 

Polițistă: DGA-ul. Vreau să mă duc eu să mă predau! Te rog, sunt afară în ploaie. 

Prietenă: De unde știi, mă? (sursa: stenograme depuse la dosar) 

Discuția s-a încheiat cu momentul în care polițista a fost luată și dusă la audieri. Anchetatorii DNA au reținut trei persoane în acest dosar - două polițiste locale și pe șeful lor de la Direcția Control Urban - Compartimentul Control Activități Comerciale. 

Acuzațiile pe care le aduc procurorii DNA: În acest dosar au fost reținuți: Avram Marina-Roxana pentru luare de mită, trafic de influență, fals intelectual, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, instigare la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la infracțiunea de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, Iordache Florentina pentru luare de mită, trafic de influență, fals intelectual, precum și Voinea Dragoș-George, șef al Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la infracțiunea de fals intelectual. 

Procurorii au stabilit că în perioada 2023 – 2024, în contextul efectuării unor controale la mai multe societăți comerciale cu puncte de lucru în Sectorul 1 al Capitalei, cei trei inculpați ar fi pretins de la reprezentanții acestora sume de bani cuprinse între 2.500 euro și 14.000 euro (în total 26.500 euro) și ar fi primit de la aceștia, în total, sumele de 18.000 euro și 2.500 lei. Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de inculpați, printre altele, pentru: - a confisca o sumă de bani inferioară celei realizate ilicit de una dintre societățile controlate (s-ar fi dispus confiscarea doar a sumei de 214.708 lei, nicidecum a încasărilor totale - aproximativ 1.353.000 lei); - a aplica rapid sancțiuni contravenționale astfel încât societatea controlată să nu acumuleze încasări prea mari în perioada suspendării activității, iar sumele obținute ilicit de societate, în perioada suspendării, să fie confiscate doar parțial, - a nu aplica sancțiuni contravenționale pentru lipsă autorizație de funcționare. 

De asemena, în perioada 11-20.01.2023, Avram Marina-Roxana și Iordache Florentina ar fi pretins și primit de la un om de afaceri (cercetat într-un dosar penal pe linie de disciplină în construcții) suma de 6.000 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unui lucrător de poliție din cadrul Secției 1 Poliție și că, printr-un intermediar, îl va determina pe acesta să dispună în cauza respectivă o soluție favorabilă omului de afaceri. 

Cei trei au fost arestați preventiv.

sursa: digi24.ro

(VIDEO) Cea mai mare organizație de trafic de droguri pe mare din lume a fost distrusă de Europol

Poliția Națională spaniolă a dezmembrat cea mai mare organizație „narco-navală” din lume, care a operat între America de Sud și Europa. În total, 50 de persoane au fost arestate și au fost efectuate 47 de percheziții în Spania și în alte șapte țări: Norvegia, Bulgaria, Regatul Unit, Panama, Trinidad și Tobago, Portugalia și Columbia, scrie site-ul televiziunii spaniole RTVE.

Băsescu: România nu poate ajuta R.Moldova cu trupe în teritoriu. „Să renunțe la neutralitate sau să se unească cu România”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat la Digi24 că România nu poate ajuta Moldova cu trupe dacă nu renunță la statutul de neutralitate. O altă soluție propusă de Băsescu ar fi unirea cu România pentru aderarea la NATO și la Uniunea Europeană. Deși Moldova este un stat neutru, se confruntă cu un război hibrid al Rusiei împotriva conducerii de la Chișinău.