Maia Sandu a semnat Decretul de deschidere a Ambasadei Republicii Moldova în Kazahstan

Republica Moldova va avea în curând o misiune diplomatică la Astana. În acest sens, Președintele Maia Sandu a semnat, astăzi, Decretul privind aprobarea înființării Ambasadei Republicii Moldova în Republica Kazahstan - un pas esențial pentru extinderea prezenței țării noastre în Asia Centrală.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 5 septembrie 2024, 18:49   56
Kazahstan

Kazahstanul reprezintă o piață importantă de desfacere și un furnizor complex de materii prime și resurse energetice, precum și un partener economic valoros pentru Republica Moldova. 

Prin intermediul acestei noi ambasade, autoritățile de la Chișinău și-au propus să consolideze relațiile bilaterale, să deschidă noi oportunități economice și să intensifice dialogul politic cu țările din regiune.

Decretul va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. 

Usatîi: „Escrocii de la putere au pus la cale o nouă schema pentru care plătesc cetățenii noștri!”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, candidat la funcția de Președinte al R.Moldova, susține că autoritățile au majorat tariful pentru transportul gazelor cu 266%, iar acest lucru va afecta direct consumatorul final. În prezent, în Moldova avem cel mai scump tranzit de gaze de pe întreg continentul European. Prețul pentru tranzitul gazelor la noi este de aproximativ 40 de dolari pentru o mie de metri cubi.