(VIDEO) Cum arată pozițiile ocupanților ruși, după ce au fost „plouate cu foc” cu așa-numitele „drone dragon”

Au apărut imagini video ale pozițiilor ocupanților ruși care au fost ținta așa-numitelor „drone dragon”, care plouă cu foc pe câmpul de luptă.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 6 septembrie 2024, 13:34   1799
ucr

 O serie de rapoarte sugerează că dronele sunt echipate cu muniții thermite care sunt lansate asupra pozițiilor rusești.

Armele thermite dispersează mii de bucăți mici de metal topit care arde la temperaturi care depășesc 2 000 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că se poate topi prin unele vehicule blindate.

Dronele ucrainene care aruncă un flux continuu de metal topit într-o astfel de manieră par să fie o altă inovație militară. Thermite și alte arme incendiare pot provoca răni devastatoare. Human Rights Watch scrie că expunerea la astfel de muniții poate duce la „arsuri extinse și chinuitoare care necesită un tratament dureros”, care includ „leziuni respiratorii cauzate de inflamarea căilor respiratorii și de fumul toxic, infecții, deshidratare extremă și insuficiență organică”.

 (VIDEO) Armata ucraineană folosește „drone dragon” împotriva Rusiei. „Sunt aripile noastre de răzbunare”

Paradisul oligarhilor ruși din Europa. Aici, bogații lui Putin nu au avut niciodată probleme, în ciuda sancțiunilor. „Toată lumea știe că banii nu au miros”

În anii trecuți, cei care doreau să descopere un oligarh rus își îndreptau atenția spre sud-estul Franței. Chiar și acum, când războiul declanșat de Kremlin continuă să facă ravagii în Ucraina, nimic nu s-a schimbat cu adevărat, deși acum ar trebui o atenție mai mare pentru a-i repera în Riviera Franceză pe acești oameni foarte bogați, majoritatea aflați pe lista sancțiunilor Uniunii Europene, scrie Politico.