Un bărbat din R. Moldova, în stare de ebrietate, a adormit la volan în mijlocul unei străzi din Italia. Polițiștii „i-au speriat” somnul

Un bărbat originar din Republica Moldova, rezident în Modena și deținător al cetățeniei române, a fost surprins în stare de ebrietate la volan în Italia, adormit în mijlocul drumului.Acesta a fost trezit de polițiști. Incidentul s-a petrecut pe via Matilde di Canossa din Modena, provincia cu același nume din regiunea Emilia-Romagna.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 12 septembrie 2024, 15:24   237
Italia

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Primăriei din Modena, Poliția Locală a fost alertată de trecători, scrie rotalianul.com.

O patrulă a intervenit rapid la fața locului împreună cu o ambulanță, după ce forțele de ordine au fost informate despre un SUV oprit în mijlocul carosabilului, cu motorul pornit și șoferul aparent inconștient la volan. La sosirea echipajelor, s-a constatat că bărbatul se afla într-o stare vizibilă de intoxicație alcoolică.

Măsurătorile efectuate au indicat un nivel al alcoolemiei de 1,8 grame pe litru, de peste trei ori mai mare decât limita legală de 0,5 grame pe litru.În urma verificărilor, poliția a dispus imediat confiscarea vehiculului și retragerea permisului de conducere al șoferului.

Conform articolului 186 din Codul rutier italian, bărbatului i s-a adus la cunoștință acuzația de conducere sub influența alcoolului.

Autoritățile judiciare urmează să stabilească sancțiunile penale și eventualele măsuri accesorii ce vor fi aplicate în acest caz.

Cum a reușit partidul unui oligarh să schimbe realitatea georgienilor: „O situație destul de cunoscută și în Moldova, nu?”

Oligarhul Bidzina Ivanishvili, liderul informal al Georgiei, care s-a întors de curând în țară „a făcut tot posibilul ca țara lui să deraieze de la principiile democratice. Oare fraza «nu vă las eu de capul vostru» vă sună cunoscut?”, scrie Laurențiu Pleșca, cercetător științific la Centrul Român de Studii Ruse, făcând referire la o replică devenită celebră a politicianului din Republica Moldova Vladimir Plahotniuc.