(VIDEO) Contrabandă cu peste 100 de șerpi vii în pantaloni. Cum un bărbat a încercat să treacă granița în China

Un bărbat a încercat să introducă ilegal în China continentală peste 100 de șerpi vii pe care i-a înghesuit în pantaloni, au anunțat autoritățile vamale chineze, citate de The Guardian.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 10 iulie 2024, 15:00   134
șerpi

Bărbatul a fost oprit de ofițerii vamali în timp ce încerca să iasă din regiunea autonomă Hong Kong și să intre în orașul de frontieră chinez Shenzhen. „La inspecție, ofițerii vamali au descoperit că buzunarele pantalonilor pe care pasagerul îi purta erau pline cu șase saci din pânză cu șnur și sigilate cu bandă adezivă”, au transmis autoritățile vamale chineze, într-un comunicat.

 „Odată deschise, s-a descoperit că fiecare pungă conținea șerpi vii, de dimensiuni și culori diferite”, se mai indică în comunicat.

Într-un videoclip care însoțea comunicatul, doi agenți de frontieră au fost surprinși când se uitau în pungile din plastic pline cu șerpi roșii, roz și albi, care se zvârcoleau.

Ofițerii au confiscat 104 reptile, inclusiv șerpi de lapte și șerpi de porumb, dintre care multe erau specii neautohtone. 

China este unul dintre cele mai mari centre de trafic de animale vii din lume, în ciuda eforturilor autorităților pentru combaterea comerțului ilicit. Legile țării privind biosecuritatea și controlul bolilor interzic oamenilor să introducă în țară specii neautohtone fără acordul autorităților.

sursa: libertatea.ro

(VIDEO) Cea mai mare organizație de trafic de droguri pe mare din lume a fost distrusă de Europol

Poliția Națională spaniolă a dezmembrat cea mai mare organizație „narco-navală” din lume, care a operat între America de Sud și Europa. În total, 50 de persoane au fost arestate și au fost efectuate 47 de percheziții în Spania și în alte șapte țări: Norvegia, Bulgaria, Regatul Unit, Panama, Trinidad și Tobago, Portugalia și Columbia, scrie site-ul televiziunii spaniole RTVE.

Băsescu: România nu poate ajuta R.Moldova cu trupe în teritoriu. „Să renunțe la neutralitate sau să se unească cu România”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat la Digi24 că România nu poate ajuta Moldova cu trupe dacă nu renunță la statutul de neutralitate. O altă soluție propusă de Băsescu ar fi unirea cu România pentru aderarea la NATO și la Uniunea Europeană. Deși Moldova este un stat neutru, se confruntă cu un război hibrid al Rusiei împotriva conducerii de la Chișinău.