NEWS ALERT

Trei formațiuni au solicitat astăzi să fie înregistrate ca participante la referendum

Trei cereri de înregistrare în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie au fost depuse astăzi la Comisia Electorală Centrală. Este vorba despre Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Blocul electoral „Împreună” și Partidul Acțiune și Solidaritate.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 10 septembrie 2024, 18:37   97
CEC

Potrivit CEC, toate cele trei formațiuni politice au solicitat să fie înregistrate cu opțiunea „DA”. Actele urmează să fie examinate în termen de cel mult 3 zile.

Până în prezent, au fost înregistrate șase formațiuni politice în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie.

Cereri mai pot fi depuse până  pe 20 septembrie. Subiecții care nu se înregistrează ca participanți la referendum nu pot desfășura activități de agitație electorală în vederea susținerii referendumului sau de promovare a boicotului.

Recean, la Platforma de Sprijin pentru Moldova: „Ne-am adunat pentru a sărbători realizările și a face planuri de viitor”

Republica Moldova a atins „repere semnificative” în calea spre Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean, la deschiderea celei de-a cincea ediții a Platformei de Parteneriat pentru Moldova. Premierul s-a arătat solidar cu Ucraina și a menționat în acest context că țara noastră rămâne afectată în contextul războiului de la graniță.