NEWS ALERT

Lilian Carp, despre rechemarea lui Vanețov: Indiferent pe cine ar delega în funcție va avea exact aceleași mesaje

Indiferent pe cine ar delega în funcție de ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova, acesta va avea exact aceleași mesaje susține deputatul PAS, președintele comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 11 septembrie 2024, 09:08   48
LC

„Eu nu cred că contează cine vine pentru că în mare parte direcția politica este dictată de Ministerul Afacerilor Externe a Federației Ruse. Indiferent pe cine ar delega în funcția de ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova va avea exact aceleași mesaje, aceleași acțiuni. Schimbarea ambasadorului în sine nu este o relevanță. Relevant este ce politică va promova, care vor fi obiectivele Ministerul Afacerilor Externe a Federației Ruse nu doar în Republica Moldova, dar și în toată zona balcanică. Asta de oarece toți ambasadorii care mai sunt la București, Sofia sau alte state și dacă urmărim toate declarațiile sunt aceleași. Unii sunt mai activi, alții mai retrași, ar nu este diferență”, a declarat Lilian Carp, citat de Realitatea.MD.

Precizăm că, astăzi, 10 septembrie, Oleg Vasnețov a fost rechemat din funcția de Ambasador al Rusiei în Republica Moldova. Locul lui Vasnețov a fost ocupat de Oleg Ozerov. Acesta are statut diplomatic de trimis extraordinar și plenipotențiar de rangul II, iar până la desemnare a fost ambasador pentru misiuni speciale și șef al Secretariatului Forumului Economic Rusia-Africa, funcție deținută din luna mai 2020.

Recean, la Platforma de Sprijin pentru Moldova: „Ne-am adunat pentru a sărbători realizările și a face planuri de viitor”

Republica Moldova a atins „repere semnificative” în calea spre Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean, la deschiderea celei de-a cincea ediții a Platformei de Parteneriat pentru Moldova. Premierul s-a arătat solidar cu Ucraina și a menționat în acest context că țara noastră rămâne afectată în contextul războiului de la graniță.