Fortificarea cooperării moldo-britanice în investigații speciale, discutată de adjunctul IGPF, Andrei Trofimov, cu reprezentanții Ambasadei Marii Britanii și Irlandei de Nord

Șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Andrei Trofimov, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, condusă de Paul Hylands, ofițer de legătură pe probleme de criminalitate fiscală acreditat în România și Republica Moldova.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 8 octombrie 2024, 14:32   104
IGPF

Discuțiile s-au concentrat pe dezvoltarea cooperării bilaterale, cu un accent pe combaterea criminalității organizate și a ilegalităților conexe. În acest context, s-a vorbit despre măsurile operaționale și strategiile de prevenire a contrabandei, traficului de ființe umane și, în special, a migrației ilegale.

Andrei Trofimov a subliniat importanța activității de investigații speciale, având în vedere contextul regional și provocările generate de conflictul armat din Ucraina, care contribuie la intensificarea migrației ilegale la frontiera de stat.

Un alt aspect al dialogului a fost stabilirea unor contacte directe, prin facilitarea cooperării Poliției de Frontieră cu alte autorități de aplicare a legii. Aceasta va include schimburi de date și informații, necesare pentru eficientizarea eforturilor comune în contracararea criminalității transfrontaliere.

Această întâlnire evidențiază dorința ambelor părți de a colabora strâns pe domenii importante ale securității frontierei de stat, dar și al siguranței în regiune.