Percheziții CNA la punctul de trecere a frontierei Criva –Mămăliga

Un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranță a Alimentelor (ANSA) este cercetat de ofițerii CNA, sub conducerea procurorilor mun. Bălți, într-un dosar de corupere pasivă, fiind bănuit de încasarea sistematică a plăților ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri prin punctul de trecere a frontierei Criva - Mămăliga.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 10 iulie 2024, 13:50   1215
CNA

Potrivit investigațiilor CNA, angajatul ANSA ar fi pretins și acceptat sume de bani sau bunuri de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. Ajutați de bănuit, transportatorii au evitat controlul asupra respectării normelor sanitar-veterinare, a cerințelor privind siguranța alimentelor și calitatea lor în procesul de import al animalelor, produselor și materiei prime de origine animală supuse supravegherii sanitar-veterinare.  

În urma perchezițiilor, efectuate la punctul sanitar-veterinar al ANSA, amplasat în punctul de trecere a frontierei Criva - Mămăliga, la domiciliul și în automobilul bănuitului, au fost depistate și ridicate mijloace bănești, purtători de informație și registre de evidență a mărfurilor importate.

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Bălți, în vederea documentării sub toate aspectele a cauzei, iar bănuitul este cercetat în stare de libertate.