(VIDEO) Ucrainenii anunță că au mai distrus o navă rusească în Marea Neagră. „Saturn nu va mai naviga”

Serviciul de informaţii al armatei ucrainene (GUR) a anunţat joi că, în cursul nopţii, a reuşit străpungerea liniei defensive ruse din Marea Neagră şi a lovit cu succes un remorcher inamic în largul coastelor Crimeei.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 6 iunie 2024, 14:08   88
ucr

„Saturn nu va mai naviga”, a scris GUR pe contul de pe rețeaua X, referindu-se la remorcherul rusesc.

Serviciul ucrainean publică şi o înregistrare video cu momentul atacului forţelor speciale, care sugerează că a fost folosită o dronă marină, care a navigat trecând de o barieră de balize. „În urma operaţiunii din apele lacului Panske, o altă navă a invadatorilor ruşi a fost distrusă. Distrugerile au fost provocate de foc, după ce s-a reuşit străpungerea cu succes a liniei de balize defensive a ocupanţilor din Marea Neagră”, afirmă serviciul militar de informaţii.

sursa: digi24.ro

(VIDEO) Cea mai mare organizație de trafic de droguri pe mare din lume a fost distrusă de Europol

Poliția Națională spaniolă a dezmembrat cea mai mare organizație „narco-navală” din lume, care a operat între America de Sud și Europa. În total, 50 de persoane au fost arestate și au fost efectuate 47 de percheziții în Spania și în alte șapte țări: Norvegia, Bulgaria, Regatul Unit, Panama, Trinidad și Tobago, Portugalia și Columbia, scrie site-ul televiziunii spaniole RTVE.

Băsescu: România nu poate ajuta R.Moldova cu trupe în teritoriu. „Să renunțe la neutralitate sau să se unească cu România”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat la Digi24 că România nu poate ajuta Moldova cu trupe dacă nu renunță la statutul de neutralitate. O altă soluție propusă de Băsescu ar fi unirea cu România pentru aderarea la NATO și la Uniunea Europeană. Deși Moldova este un stat neutru, se confruntă cu un război hibrid al Rusiei împotriva conducerii de la Chișinău.