Maia Sandu și ministrul Afacerilor Externe și al Comerțului al Ungariei au discutat despre parcursul european al R. Moldova

Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, aflat într-o vizită la Chișinău.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 6 septembrie 2024, 13:39   14
MS

 Discuțiile s-au axat pe aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în contextul în care Ungaria deține Președinția rotativă a Consiliului UE. Șefa statului a salutat sprijinul Ungariei pentru acest obiectiv.

Un accent important a fost pus pe intensificarea cooperării economice dintre cele două state. Maia Sandu a evidențiat oportunitățile de investiții în Moldova, subliniind reformele economice aflate în desfășurare, menite să creeze un mediu de afaceri favorabil și să atragă noi investiții. 

De asemenea, discuțiile au abordat și aspectele legate de securitatea regională. Șeful statului a subliniat importanța cooperării strânse cu partenerii europeni, inclusiv Ungaria, pentru a asigura stabilitatea și securitatea Republicii Moldova, precum și pentru a întări reziliența țării.

Usatîi: „Escrocii de la putere au pus la cale o nouă schema pentru care plătesc cetățenii noștri!”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, candidat la funcția de Președinte al R.Moldova, susține că autoritățile au majorat tariful pentru transportul gazelor cu 266%, iar acest lucru va afecta direct consumatorul final. În prezent, în Moldova avem cel mai scump tranzit de gaze de pe întreg continentul European. Prețul pentru tranzitul gazelor la noi este de aproximativ 40 de dolari pentru o mie de metri cubi.