Ucrainenii produc energie și din piatră seacă. Bateriile vechilor mașini Tesla, folosite în timpul penelor de curent

Ucrainenii apelează la Tesla pentru a-și alimenta casele și pentru a limita impactul atacurilor ruse asupra infrastructurii energetice, scrie Financial Times .

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 29 iulie 2024, 07:20   27
Tesla

Într-un garaj micuț de la periferia Kievului, un grup de mecanici cercetau carcasa unei Tesla vechi și avariată. Dar, în loc să încerce să repare mașina, bărbații erau ocupați să-i extragă bateria, în speranța de a o folosi pentru a alimenta întreprinderile și casele localnicilor.

Munca lor - care poate transforma o singură Tesla aruncată la gunoi într-o duzină de sisteme de baterii casnice - este unul dintre multele moduri în care întreprinderile ucrainene răspund la întreruperile regulate de curent cu care se confruntă țara de când Rusia a lansat o serie de atacuri asupra rețelei sale energetice la începutul acestui an.

Rusia a scos din funcțiune sau a pus mâna pe mai mult de jumătate din capacitatea internă de generare a energiei electrice a Ucrainei, forțând companiile energetice să impună întreruperi de curent la nivel național, fapt ce a lăsat locuințele și întreprinderile fără electricitate timp de până la 20 de ore pe zi.

Firmele au fost nevoite să se adapteze. În Kiev, generatoarele diesel parcate în fața magazinelor și cafenelelor intră în acțiune imediat ce se întrerupe curentul, iar multe gospodării din capitală își conectează aparatele la sisteme de baterii reîncărcabile.

Oleksandr Bența, în vârstă de 30 de ani, și-a dat seama că are la îndemână o potențială soluție. De ani de zile, omul de afaceri cumpăra la licitațiile de asigurări din SUA mașini Tesla avariate și le importa în Ucraina, unde mecanicii săi le reparau și le revindeau.

12 baterii dintr-o Tesla veche

În primăvara acestui an, când au început cele mai grave pene de curent, și-a dat seama că meseria sa are o nouă utilizare. Bența a găsit electricieni capabili să facă munca periculoasă de transformare a bateriilor Tesla recuperate în sisteme reîncărcabile multiple.

„O Tesla veche, inclusiv costul de livrare, va fi de aproape 10.000 de dolari. Și o poți transforma în 12 baterii și, de asemenea, să vinzi piesele”, a spus el.

Fiecare sistem astfel produs are o capacitate de 5 kilowați oră, suficient pentru a alimenta luminile și echipamentele electrice - dar nu și încălzirea electrică, care consumă multă energie - într-un apartament normal din Kiev timp de 10 ore. Unele sisteme le vinde armatei, însă majoritatea clienților săi sunt civili. Cererea a crescut în ultima vreme, iar Bența se așteaptă ca aceasta să crească pe măsură ce se apropie iarna.

„Ceea ce vedem acum este doar o mică, mică, mică parte. Ceea ce vom vedea la iarnă, va fi o problemă foarte mare”, a declarat Bența.

Potrivit analiștilor, ucrainenii se vor confrunta cu întreruperi ale curentului electric până când războiul se va încheia, atacurile rusești urmând să continue, iar eforturile de reparații vor trebui reluate.

Volodimir Omelcenko, expert în energie în cadrul think-tank-ului Razumkov Centre, a declarat că se așteaptă ca unele unități nucleare și termice importante să fie repuse în funcțiune luna viitoare, odată ce lucrările de reparații vor fi finalizate, ușurând într-o oarecare măsură situația, iar presiunea asupra rețelei a scăzut, de asemenea, după ce valul puternic de căldură s-a retras zilele acestea.

Cu toate acestea, reparațiile vor readuce alimentarea cu energie electrică a consumatorilor la cel puțin 12 ore pe zi, iar alte atacuri rusești ar putea provoca daune suplimentare.

Costuri mai mari pentru întreprinderi

Nataliia Șapoval, șefa Institutului de Economie al Școlii din Kiev, a declarat că Ucraina și partenerii săi trebuie să înțeleagă strategia mai largă a Rusiei: dacă atacurile continuă, Ucraina ar putea în curând să nu mai aibă energie electrică pentru marile sale întreprinderi, declanșând o scădere a veniturilor. „Va fi o problemă cu adevărat semnificativă pentru situația noastră macroeconomică”, a spus ea.

Confruntarea cu criza energetică a dus la creșterea costurilor pentru întreprinderile din întreaga Ucraină.

Roman Vakulenko, managerul unui garaj, a instalat un generator. „Dar acest lucru înseamnă că prețul muncii noastre crește, iar oamenii încep să se supere”, a spus el. „Dacă înainte ceva costa 800 [grivne], acum costă 900” (22 $).

Pentru unii, costurile suplimentare cu energia împing un model de afaceri deja restrâns pe linia roșie.

Într-o instalație frigorifică de 1 000 de metri pătrați din Kiev, Andri Aleinik depozitează aproximativ 300 de tone de alimente congelate, precum fructe de pădure și cartofi, la temperaturi cuprinse între -18 și -20 de grade Celsius.

„O cafenea ar putea avea nevoie de 2 kilowați de energie pe oră, dar noi avem nevoie de 400 de kilowați”, a spus Aleinik. Un astfel de generator poate costa între 70.000 și 150.000 de euro. „Aceasta este o sumă foarte mare. Ca să cumpărăm așa ceva, ar trebui să rambursăm împrumutul pentru, nu știu, 10 sau 20 de ani.”

Penele de curent, care afectează unitatea lui Aleinik timp de aproximativ 12 ore pe zi, au dus la topirea parțială a produselor congelate, care le scurtează durata de viață.

Având în vedere că întreruperile de curent au întrerupt și logistica, iar clienții cumpără alimente mai puțin perisabile din cauza penei de curent de acasă, vânzările lui Aleinik au scăzut cu 70 % în ultimele două luni. „Nu știu ce vom face”, a spus el.

Aleinik speră că afacerea sa va fi adăugată pe lista întreprinderilor de importanță critică cărora li se garantează o alimentare neîntreruptă cu energie electrică de către companiile energetice ucrainene.

Înainte de invazia rusă, Ucraina putea produce aproximativ 55 gigawați de energie electrică. Această capacitate a scăzut acum sub 20GW.

În Kiev, semafoarele se opresc atunci când nu există curent electric, iar trecerile de pietoni sunt semnalizate ad hoc, pietonii ținându-și luminile telefoanelor aprinse noaptea pentru ca șoferii să îi poată vedea. Restaurantele au dezvoltat „meniuri de pană de curent”, indicând ce feluri de mâncare pot găti atunci când nu există curent electric.

Energie regenerabilă

„Situația este dificilă”, a declarat Dmitro Biloțerkoveț, membru al consiliului orașului Kiev și consilier al primarului. Autobuzele înlocuiesc din ce în ce mai mult transportul public alimentat electric, cum ar fi troleibuzele și tramvaiele, în timpul reducerilor. „Cel mai important lucru acum este să încercăm pe cât posibil să stimulăm energiile regenerabile”, a adăugat el.

Proiectele solare și eoliene apar în toată Ucraina. Spitalele acoperă acoperișurile cu panouri solare; panouri solare sunt instalate în sate mici care depind de energia electrică pentru pomparea apei din fântâni; orașul Luțk a montat panouri solare pe semafoare, astfel încât acestea să continue să funcționeze atunci când rețeaua electrică este oprită.

Pentru cei care locuiesc în blocuri de apartamente, adesea cu sobe electrice și pompe de apă electrice, penele de curent pot însemna că nu au cum să gătească sau să se spele, precum și că nu au lifturi. Acestea sunt probleme zilnice pentru Vakulenko, proprietarul micului garaj, care locuiește la etajul 24.

sursa: adevarul.ro

(VIDEO) Volvo nu renunță la sedanuri. Primele imagini cu viitorul rival electric pentru BMW Seria 5

Succesorul lui S90 va fi prezentat în curând, astfel că Volvo nu vrea să renunțe la sedanul de clasă mare. Recent, Volvo a anunțat lansarea pe piață a noului SUV complet electric EX90, dar și o actualizare importantă pentru XC90. Cele două modele vor fi vândute în paralel în anii ce vor urma, dat fiind faptul că producătorul suedez a renunțat la planurile sale ambițioase și nu va vinde doar mașini electrice din 2030.