NEWS ALERT

(VIDEO) Volvo nu renunță la sedanuri. Primele imagini cu viitorul rival electric pentru BMW Seria 5

Succesorul lui S90 va fi prezentat în curând, astfel că Volvo nu vrea să renunțe la sedanul de clasă mare. Recent, Volvo a anunțat lansarea pe piață a noului SUV complet electric EX90, dar și o actualizare importantă pentru XC90. Cele două modele vor fi vândute în paralel în anii ce vor urma, dat fiind faptul că producătorul suedez a renunțat la planurile sale ambițioase și nu va vinde doar mașini electrice din 2030.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 10 septembrie 2024, 19:30   1142
Volvo

Pe lângă aceste vești, Volvo a lansat și un teaser cu viitorul său sedan electric, un succesor pentru S90. Potrivit Carscoops, noul Volvo ES90 ar urma să debuteze în primăvara anului viitor, țintind către BMW Seria 5, mai exact către versiunea electrică a acestuia: i5.

Deși producătorul auto nu a avut nimic de spus despre mașină, în afară de faptul că va fi lansată în martie 2025, a prezentat o imagine cu silueta noului model.

Volvo va lansa succesorul lui S90 în 2025.

Din câte putem vedea în fotografia oferită de Volvo, silueta mașinii ne dă de înțeles că vom avea de-a face cu o evoluție a designului lui S90, așa cum EX90 este o evoluție stilistică a lui XC90.

Nu este un lucru rău ținând cont că S90 a fost lansat în 2016, iar designul este, în continuare, de actualitate. Detaliile suplimentare sunt greu de deslușit, dar putem vedea o linie mediană puternică și o zonă vitrată cu aspect familiar. Acestor elemente se alătură blocuri optice spate noi și un portbagaj cu spoiler integrat.

Volvo încă nu dezvăluit date tehnice despre noul model, dar rapoarte din trecut sugerează că mașina va folosi aceeași platformă ca EX90. Este vorba despre SPA2, ceea ce ar putea însemna că cele două modele vor împărți același pachet de baterii de 111 kWh. În plus, este posibil ca cele două modele să împartă și aceleași configurații pentru trenul de rulare.

sursa: promotor.ro