SIS a desecretizat alte 34 203 de dosare ale KGB și NKVD

SIS continuă desecretizarea arhivelor prin decizia de publicare a unor manuale KGB-iste și NKVD-iste despre tehnicile de dezinformare, manipulare și propagandă sovietică, aplicate și în prezent.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 6 septembrie 2024, 11:10   370
SIS

Conducerea SIS a avut o întâlnire cu mai mulți cercetători din domeniul arhivistic și istoric, în cadrul căreia au fost discutate subiecte precum: combaterea dezinformării istorice, prevenirea distorsionării evenimentelor din trecutul țării și importanța protejării arhivelor naționale în stabilitatea identității noastre naționale.

Un aspect deosebit de important al acestei colaborări îl reprezintă procesul de desecretizare a unor materiale din arhiva Serviciului de Informații și Securitate. În acest context, instituția a transmis alte 𝟑𝟒.𝟐𝟎𝟑 𝐝𝐞 𝐝𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 Agenției Naționale a Arhivelor.

Accesul la aceste informații va permite publicului să înțeleagă mai bine pericolele actuale, să reziste mai eficient la încercările de manipulare și să sprijine eforturile de consolidare a democrației, independenței, integrității teritoriale și rezilienței cetățenilor noștri.

Usatîi: „Escrocii de la putere au pus la cale o nouă schema pentru care plătesc cetățenii noștri!”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, candidat la funcția de Președinte al R.Moldova, susține că autoritățile au majorat tariful pentru transportul gazelor cu 266%, iar acest lucru va afecta direct consumatorul final. În prezent, în Moldova avem cel mai scump tranzit de gaze de pe întreg continentul European. Prețul pentru tranzitul gazelor la noi este de aproximativ 40 de dolari pentru o mie de metri cubi.