Grupul de inițiativă care o susține pe Maia Sandu a dus listele de subscripție la CEC

Maia Sandu a dus listele de subscripție la Comisia Electorală Centrală (CEC). Politiciana s-a prezentat la sediul autorității alături de președintele grupului de inițiativă, Eduard Digore, dar și de Adrian Băluțel.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 6 septembrie 2024, 11:06   79
MS

Conform legislației în vigoare, membrii CEC au 7 zile la dispoziție pentru a verifica setul de acte depus. Ulterior se va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului, scrie Realitatea.MD.

Amintim că, reprezentanții CEC au înregistrat 13 grupuri de inițiativă privind susținerea potențialilor candidați pentru funcția de șef al statului. Primul candidat înscris în cursa electorală a devenit Alexandr Stoianoglo.

Actualmente, echipele care îi susțin pe Ion Chicu, Octavian Țîcu, Tudor Ulianovschi, Renato Usatîi, Irina Vlah, Igor Munteanu, Victoria Furtună, Andrei Năstase, Natalia Morari, Vasile Tarlev și Alexandru Arseni.

Echipele care adună semnăturile au timp până pe 20 septembrie, aceasta fiind data limită când listele de subscripție pot fi prezentate la Comisia Electorală Centrală.

Usatîi: „Escrocii de la putere au pus la cale o nouă schema pentru care plătesc cetățenii noștri!”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, candidat la funcția de Președinte al R.Moldova, susține că autoritățile au majorat tariful pentru transportul gazelor cu 266%, iar acest lucru va afecta direct consumatorul final. În prezent, în Moldova avem cel mai scump tranzit de gaze de pe întreg continentul European. Prețul pentru tranzitul gazelor la noi este de aproximativ 40 de dolari pentru o mie de metri cubi.