Tragedia de la Fălești. Răspunsul evaziv al Inspectoratului General al Poliției

Inspectoratul General al Poliției a venit cu o reacție evazivă după accidentul din localitatea Călugăr, Fălești, soldat cu decesul unei tinere de 22 de ani. Ofițerul de presă al poliției naționale a comunicat despre inițierea unei cauze penale, despre faptul că șoferul era treaz la volan, însă fără a informa cu ce viteză s

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 29 ianuarie 2024, 13:45   1594
IGO

Ofițerul de presă al IGP, Silvia Vetcu, într-un mesaj expediat către reporterul PulsMedia.MD susține că a fost pornită o cauză penală, însă evită să ne comunice dacă a fost sau nu reținut șoferul, dar și nici cu ce viteză se deplasa acesta când a lovit mortal victima care traversa strada regulamentar pe trecerea de pietoni.

„La fața locului polițiștii au stabilit că automobilul de marca  Toyota, fiind condus de un bărbat de 45 de ani din Sîngerei, în timp ce se deplasa pe traseul R-16 a tamponat o tânără de 22 de ani, care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni din localitatea Călugăr. În urma impactului tânăra a decedat pe loc. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a arătat că acesta nu se afla în stare de ebrietate. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației care a provocat decesul persoanei”, susțin Vetcu.

Amintim că anterior PulsMedia.MD a scris pe surse faptul că șoferul, care din imagini se vede că se deplasează cu viteză excesivă prin localitate și nici nu a încercat să frâneze când a spulberat tânăra, nu a fost reținut pentru 72 de ore pentru că ar fi colabora cu ancheta.

Tragedia de la Fălești // Fata recent își oficializase căsătoria. Vitezomanul nu ar fi fost reținut pentru 72 de ore

(VIDEO 18+) Tragedia de la Fălești. Momentul în care pietonul este lovit mortal de un automobil, surprins de camerele de supraveghere

Tânără spulberat mortal de un automobil, la Fălești