Natalia Morari a mers împreună cu echipa la CEC. A depus actele pentru a-și înregistra grupul de inițiativă

Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat astăzi, 25 august curent, documentele pentru înregistrarea unui grup de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de președinte al Republicii Moldova. Este vorba de echipa Nataliei Morari, jurnalistă și ex-prezentatoare la postul de televiziune TV8.

publicat de Vadim Ungureanu
duminică, 25 august 2024, 21:30   415
NM

„În decurs de 3 zile de la recepționare, Comisia va examina corectitudinea documentelor și va emite o decizie privind înregistrarea sau refuzul înregistrării grupului de inițiativă”, menționează responsabilii CEC, citați de Realitatea.MD.

Natalia Morari

Natalia Morari a venit cu un mesaj de mulțumire pe canalul său de Telegram: „Din toată inima, vreau să vă mulțumesc pentru susținerea voastră. Această candidatură este despre noi toți, despre ceea ce putem construi împreună. Este despre dorința noastră comună de a vedea o schimbare reală, de a ne face vocea auzită. În fiecare dintre voi găsesc o motivație puternică să continui. Nu e ușor să mergem pe acest drum, dar știu că împreună suntem mai puternici. Cred cu tărie că fiecare dintre voi contează, că fiecare dintre voi are puterea de a influența viitorul nostru. Sunt aici datorită vouă și pentru voi. Împreună, putem transforma speranțele noastre în realitate. Împreună, putem face schimbarea Aici și Acum”, scrie Morari.

De la începutul perioadei de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte,  CEC a recepționat alte 13 dosare. Doar nouă însă, deocamdată, au fost înregistrate oficial. Potrivit CEC, perioada de depunere a cererilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă va dura până pe 31 august 2024, inclusiv.

Amintim că, cinci grupuri de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova au fost înregistrate sîmbătă, 24 august, de către Comisia Electorală Centrală (CEC). Este vorba despre echipele care îi vor sprijini pe Tudor Ulianovschi, Renato Usatîi, Irina Vlah, Igor Munteanu și Maia Sandu.

Vineri, 23 august curent, CEC a înregistrat alte patru grupuri de inițiativă. Este vorba despre echipele care îi vor sprijini pe Ion Chicu, Vasile Tarlev, Alexandr Stoianoglo și Octavian Țîcu.