Rusia a condamnat un cetăţean ruso-american la 3 ani şi jumătate de închisoare pentru „reabilitarea nazismului”

Un tribunal din Sankt-Petersburg l-a condamnat miercuri pe un cetăţean cu dublă cetăţenie, americană şi rusă, la trei ani şi jumătate de închisoare pentru acuzaţia de "reabilitare" a nazismului, a anunţat serviciul de presă al instanţei, relatează Reuters.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 5 iunie 2024, 13:28   25
Iuri Malev

Iuri Malev a fost arestat în decembrie anul trecut şi inculpat pentru postări în care se presupune că a denigrat panglica Sfântului Gheorghe, un simbol al vitejiei militare ruseşti. Una dintre ele conţinea un limbaj obscen, iar cealaltă prezenta o fotografie a unui cadavru purtând panglica.

Serviciul judiciar a declarat că prin acest lucru a arătat lipsă de respect faţă de societate şi a insultat memoria Marelui Război Patriotic, aşa cum se referă ruşii la cel de-al Doilea Război Mondial.

news.ro

(VIDEO) Cea mai mare organizație de trafic de droguri pe mare din lume a fost distrusă de Europol

Poliția Națională spaniolă a dezmembrat cea mai mare organizație „narco-navală” din lume, care a operat între America de Sud și Europa. În total, 50 de persoane au fost arestate și au fost efectuate 47 de percheziții în Spania și în alte șapte țări: Norvegia, Bulgaria, Regatul Unit, Panama, Trinidad și Tobago, Portugalia și Columbia, scrie site-ul televiziunii spaniole RTVE.

Băsescu: România nu poate ajuta R.Moldova cu trupe în teritoriu. „Să renunțe la neutralitate sau să se unească cu România”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat la Digi24 că România nu poate ajuta Moldova cu trupe dacă nu renunță la statutul de neutralitate. O altă soluție propusă de Băsescu ar fi unirea cu România pentru aderarea la NATO și la Uniunea Europeană. Deși Moldova este un stat neutru, se confruntă cu un război hibrid al Rusiei împotriva conducerii de la Chișinău.