Dosarul Interpol // Șeful Centrului de Coperare Polițienească Internațională, Viorel Tențiu, dus din nou la P-13

Procuratura Anticorupție anunță că magistrații de la Curtea de Apel a udecis astăzi plasarea în arest șefului Centrului de Coperare Polițienească Internațională al IGP, Viorel Tențiu. după ce anterior acesta a fost transferat în arest la domiciliu

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 11 iulie 2024, 12:59   693
țentiu

Procuratura Anticorupție a depus un demers la judecătorul de instrucție, solicitând aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv pe un termen de 30 de zile în privința Șefului Centrului Cooperare Polițienească Internațională a Inspectoratului General de Poliție al Ministerului Afacerilor Interne. 

Ședința de judecată a avut loc astăzi, 06 iunie 2024, ora 11:00, iar în rezultatul examinării demersului Procuraturii Anticorupți, judecătorul de instrucție a admis demersul și a dispus aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv pentru o perioadă 30 de zile.

La moment, acesta are calitate de învinuit, fiindu-i adus la cunoștință ordonanța de punere sub învinuire la 05 iunie 2024. 

Menționăm că, la 05 iunie 2024, au fost executate percheziții suplimentare în privința altei persoane, în urma cărora aceasta a fost reținută. Dintre cele 5 persoane reținute, 4 persoane au fost eliberate de către procuror, după aprecierea că nu există temei pentru aplicarea măsurii preventive, adică riscul de eschivare, de împiedicare a bunei desfășurări a justiției și de săvârșire a altor infracțiuni.

Cei patru vameși de la Leușeni reținuți de CNA, trimiși acasă din izolator

Centrul Național Anticorupție raportează noi descinderi în dosare de corupție, soldate cu reținerea a patru angajați vamali și cercetarea a doi bărbați, suspectați de pretindere și acceptare de remunerații ilicite într-un caz de trafic de influență. Astfel, în urma investigațiilor întreprinse de CNA, patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți, iar ulterior plasați în arest la domiciliu de către instanța de judecată – decizie care urmează a fi contestată de procurori.