Schema de escrocherie cu „ruda implicată în accident” continuă să facă victime în Chișinău. Trei persoane au căzut în plasa escrocilor în ultimele 72 de ore

Trei persoane au devenit victime ale infractorilor care au pus pe roate noua schemă de escrocherie, apărută anul curent în R.Moldova, cu „ruda implicată în accident”. Cel puțin 28 de cazuri au fost înregistrate în R.Moldova de la începutul anului curent, iar prejudiciile se ridică la ordinul sutelor de mii de lei, însă până în prezent nu a fost identificat niciun suspect.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 13 aprilie 2023, 11:27   444
Direcția de Poliție a mun.Chișinău

Primul caz a avut loc Marți, 11 Aprilie, pe strada V. Korolenko din sectorul centru al capitalei. O femeie le-a dat escrocilor 4000 de EURO, după ce a fost sunată de o persoană care s-a prezentat a fi anchetator și i-a zis că nepoata acesteia ar fi provocat un accident rutier, iar pentru a nu iniția un dosar penal și pentru a convinge victima să nu depună plângere, trebuie să transmită o sumă de bani. Ulterior, la ușa apartamentului femeii s-a apropiat un bărbat care s-a prezentat a fi șofer de la procuratură și a luat banii.

Femeia și-a dat seama mai târziu că a fost victima unor escroci și a sesizat poliția despre acest caz.

Alte două cazuri, după aceeași schemă, au fost înregistrate Miercuri, 12 Aprilie, în sectorul Rîșcani al capitalei. În jurul orei 18:00, o femeie în vârstă de 69 de ani, dintr*-un apartament de pe bulevardul Moscova, ar fi transmis escrocilor 700 000 de Lei și 10 000 de Euro.

Jumătate de oră mai tîârziu, o altă femeie domicilaită pe strada Studenților, a transmi escrocilor care i-ar fi zids că fiica sa a provocat un accident rutier aproximativ 40 000 de lei.

Cazuri similare au fost înregistrate și anterior, când oamenii au dat zeci și sute de mii de lei, dar și mii de Euro, sau Dolari escrocilor, chiar dacă Inspectoratul General al Poliției, încă după primele cazuri apărute, au atenționat de mai multe ori cetățțenii despre schema cea nouă de estorcare de bani și înșelăciune a populației.

„Schema se referă la apeluri telefonice, prin care se încearcă obținerea resurselor financiare prin crearea unor istorii false precum că ruda persoanei apelate a produs un accident rutier în urma căruia a avut de suferit o persoană, iar pentru ca aceasta să scape de răspundere se solicită sume mari de bani. Doar de la începutul acestui an au fost înregistrate 13 cazuri în capitală, unde victimele au transmis suma de bani cerută, iar alte două tentative au fost înregistrate în orașul Ceadîr-Lunga, însă persoanele au anunțat imediat Poliția. În acest context, vă recomandăm să analizați și să verificați veridicitatea informațiilor pe care le primiți, pentru a nu deveni ținta infractorilor”, anunța atunci IGP-ul.

Schema de escrocherie cu „ruda implicată” în accident continuă să facă victime în Chișinău


Sursele PulsMedia.MD susțin că la ora actuală la poliție sunt înregistrate aproximativ 28 de cazuri, majoritatea dintre acestea fiind pe teritoriul municipiului Chișinău.