NEWS ALERT

Lilian Carp, despre interzicerea Mitropoliei Moldovei: Declarația lui Șoimaru este mană cerească pentru propagandă

Declarațiile deputatului PAS Vasile Șoimaru, care a spus că Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, ar putea fi interzisă în Republica Moldova sunt mană cerească pentru propagandă și nu poate nimeni să combată acest lucru. Precizarea a fost făcută de deputatul PAS, președintele comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 11 septembrie 2024, 10:30   87
LC

„Domnul Șomar nu este membru de partid, el este deputat. Este colegul de fracțiune, dar nu este membru de partid, dar acesta nu schimbă. Acum, clar că această declarație este mană cereasca pentru propagandă și nu poate nimeni să combată acest lucru. Noi avem și o decizie CEDO  care spune foarte clar că nu poate fi interzisă o mitropolie sau alta. Mai ales în contextul în care mitropolia Basarabie a fost înregistrată la Chișinău”, a declarat Lilian Carp, citat de Realitatea.MD.

Vasile Șoimaru declarase la sfârșitul lunii august că Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, ar putea fi interzisă în Republica Moldova în această toamnă, după modelul Ucrainei.

Ulterior, PAS puncta că se distanțează de declarațiile deputatului Vasile Șoimaru privind Mitropolia Moldovei, iar Maia Sandu a calmat spiritele și a oferit asigurări că „nu există nicio amenințare nici pentru Mitropolia Moldovei, nici pentru cea a Basarabiei”.

Recean, la Platforma de Sprijin pentru Moldova: „Ne-am adunat pentru a sărbători realizările și a face planuri de viitor”

Republica Moldova a atins „repere semnificative” în calea spre Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean, la deschiderea celei de-a cincea ediții a Platformei de Parteneriat pentru Moldova. Premierul s-a arătat solidar cu Ucraina și a menționat în acest context că țara noastră rămâne afectată în contextul războiului de la graniță.